Novak nastavlja da „melje“: Preko Nišikorija do polufinala

Svetski sport - Četvrtak 29.07.2021 - 13:52

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju u muškom singlu – Srbin je rezultatom 2:0 ubedljivo bio bolji od „domaćeg“ predstavnika Keija Nišikorija.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Po setovima bilo je 6:2, 6:0 posle sedamdeseta minuta igre na „Arijake tenis parku“ u Tokiju.
 
Đoković je tokom meča sa Nišikorijem bio dominantan, na početku oba seta je napravio brejkove i zatim lagano završio posao održavajući visok nivo igre. U prvom setu drugi brejk je došao u osmom gemu, kada je Novak iskoristio prvu set-loptu na Nišikorijev servis.
 
U drugom setu Đoković je bio još ubedljiviji – osvajač 20 GS titula oduzeo je servis Japancu u drugom i četvrtom gemu, a u šestom je iskoristio treću meč-loptu za plasman među četvoricu najboljih u Tokiju.
 
Nišikori je imao velikih problema sa prvim servisom i ubacio je tek 48 odsto prvih početnih udaraca. Srbin je, sa druge strane, odično servirao i osvojio 74 odsto poena kada je ubacivao prvi servis. Đoković je bio briljantan na mreži, gde je osvojio 12 poena od 13 situacija u kojima je išao napred.
 
Bio je ovo 19. međusobni susret Đokovića i Nišikorija, a Srbin je slavio u 17 navrata. Pobednik ovog meča u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela u kojem će se sastati Aleksander Zverev i Žeremi Šardi.
 
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: