Najpopularnije tetovaže u 2021 godini su malo drugačije nego što su to bile poslednjih godina. Izgleda da se pandemija odrazila i na tattoo umetnost. Evo koje su najvažnije.

1. Rođendani

Patrick Belk, tattoo umetnik i osnivač Tattoo Influence rekao je za Insider kako su datumi vrlo važni ove godine. Više smo se družili sa porodicom i sada se mnogi odlučuju da tetoviraju datume rođenja svojih roditelja, braće, sestara, uže i šire rodbine, ljubavnice, dece…

2. Najpopularnije tetovaže u 2021 godini – Hand-poke tetoviranje

Umetnik Nick “The Tailor” Solomon kaže kako je Hand-poke glavni trend ove godine. U pitanju je ručno unošenje boje pod kožu drvenom iglom. On ipak kaže da je veoma važno da ovu tehniku praktikuje iskusan tattoo majstor.

3. Duhovni simboli

Pošto smo bili okrenuti sami sebi, češće je tetoviranje duhovnih ili religioznih simbola.

Tu su i mandale, krstići, sveti tekstovi i zvezde.

4. Motivi prirode i životinja

Pošto su mnogi zbog karantina bili zatvoreni mesecima žele da pokažu svoju ljubav prema prirodi, outdoor aktivnostima i životinjama. Popularni su motivi biljaka, životinja i astronomski simboli.

5. Tradicionalne tetovaže

Umetnica Gianna Caranfa smatra kako će klasične tetovaže ostati popularne. “Tetovaže u tradicionalnom stilu uvek će biti najvažnije kod tetoviranja i ne vidim da će ovaj trend ikad proći.”

6. Vidljive tetovaže

Vidljive tetovaže na pstima, rukama pa i licu su sve popularnije. Pošto su crteži na koži postali društveno prihvatljivi ljudi više ne žele da ih kriju. Takođe, mandale koje se vide, često na rukama su vrlo popularne.

A koje tetovaže više nisu popularne?

Takozvane tramp stamp ili one koje se nalaze na dnu leđa, iznad guze. To se više ne radi.

Umetnici kažu da su tetovaže srednje veličine manje popularne i da se sada rade ili sasvim male ili baš veliki crteži.

Pogledajte i – Grimes ima jezive tetovaže