Košarkašice Srbije doživele poraz od Španije na OI, sledeći protivnik Južna Koreja 1Foto: Beta/AP Photo/Charlie Neibergall

Reprezentacija Srbije u ženskoj košarci nije uspela da ostvari pobedu u drugom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv selekcije Španije.

Srbija je na poluvremenu vodila protiv Španije 44:41, da bi u drugom poluvremenu, u trećoj četrvrtini, Španija sustigla naše košarkašice, a krajnji rezultat bio je 70:85 za Španiju (20:19, 24:22, 14:18, 12:26).

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Jelena Bruks sa 16 postignutih poena, Anderson je dodala 13, Krajišnik je upisala 11 poena, kao i Sonja Vasić.

Utakmicu trećeg kola protiv Južne Koreje košarkašice Srbije igraju u nedelju 1. avgusta od 14 časova po srpskom vremenu.

Maljković: Presudila loša igra Srbije u drugom poluvremenu protiv Španije

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, rekla je danas da je ključni razlog za poraz od Španije na Olimpijskim igrama bila loša igra njenog tima u drugom poluvremenu, uz procenu da su rivalke htele da se „osvete“ za poraz na Evropskom prvenstvu.

Srbija je danas u meču drugog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubila od Španije sa 70:85.

„Nismo poštovale ono što smo se dogovorile u vezi sa našom odbranom, ali najviše u vezi sa napadom. Kao što sam rekla, imale smo veoma lošu reakciju u drugom poluvremenu na njihovu agresivnu odbranu“, rekla je Maljković, preneo je sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Maljković je dodala da je Španija zasluženo pobedila, kao i da je igra tima Srbije u prvom delu bila dobra.

„Shvatile smo i kako će one igrati protiv nas. I, kao što sam rekla, znale smo da će jako želeti ‘osvetu’ za poraz u Valensiji. Mi jednostavno nismo nastavile da igramo na taj način u drugom poluvremenu. Znale smo da će biti veoma agresivne u odbrani i da će pokušati da nas izguraju daleko od koša, da će igrati oko perimetra… U tome su i uspele, ali igrale smo veoma skromno“, ocenila je ona.

Kapitenka reprezentacije Srbije, Jelena Bruks, rekla je da je uverena da košarkašice mogu bolje od ove igre, uz ocenu da su u prvom meču protiv Kanade imale sreće da nisu kažnjene za greške.

„Čestitam Španiji na sjajnoj utakmici. Boli nas kada vidimo ovakav rezultat, znamo da smo mnogo bolje od ovoga. Kao što je i selektorka rekla, samo smo u prvom poluvremenu poštovale naš plan utakmice, i možda tokom nekoliko minuta u nastavku… I to je bilo to. Kao što sam rekla i pre utakmice, protiv Kanade smo imale sreće i nismo kažnjene za naše greške“, rekla je Bruks.

Ona je dodala da se znalo da će Španija hteti „revanš“, ali je istakla da se turnir nastavlja dalje.

„Za par dana imamo veoma važnu utakmicu protiv Koreje. Moramo da učimo iz grešaka koje smo pravile u ovom meču i da se fokusiramo na naredni meč. Nadamo se plasmanu u četvrtfinale“, zaključila je Bruks.

Pored Srbije i Španije, u grupi su još Kanada i Južna Koreja. Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

Španija će igrati sa dve nove igračice u odnosu na Evropsko prvenstvo i to ne tamo neke, nego dve bitne košarkašice u njihovom timu. Imaju puno motiva da nam se revanširaju za poraz na Evropskom prvenstvu. Videli ste ratnički mentalitet Kanade, a Španija će na neki njihov način biti duplo gora. Ako želimo da pobedimo, moramo da ispunimo do kraja najvažnije stvari koje dogovorimo, to rade šampioni, izjavila je selektorka Srbije Marina Maljković neposredno pre utakmice sa Španijom.

Kapiten reprezentacije Jelena Bruks izjavila je neposredno pred meč za sajt Košarkaškog saveza Srbije da znaju da ih čeka izuzetno teška utakmica, ali da moraju da izvuku pouke iz pobede nad Španijom na Evrobasketu u junu ove godine.

Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju pobedom nad Francuskom, dok je Španija u finalu izgubila od SAD

Od Igara u Riju španske košarkašice su osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2018. i dva puta zlatnu na Evropskim šampionatima (2017. i 2019.).

Srpske reprezentativke su pre mesec dana na Evropskom prvenstvu u Španiji ponovo postale šampion Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari