Milica kroz suze: Bude mi nerealno… Pariz? Vreme za predah

Ostali sportovi 29. jul 202110:36 > 10:52 0 komentara
Reuters/Murad Sezer

Milica Mandić, dvostruka olimpijska šampionka u tekvondou, rekla je da sada želi da uživa u uspehu iz Tokija i da nije spremna da razmišlja o tome hoće li eventualno probati da učestvuje u Parizu 2024. godine.

Na aerodromu „Nikola Tesla“, organizovan je doček i konferencija za medije za Mandićevu, ali i za bronzanu Tijanu Bogdanović i srebrnog Damira Mikeca.

Povezane vesti

Sve mi je istovremeno i poznato i strano, tako sam se i osećala u Tokiju. Pritisak je bio tu, ali smo kao tim toliko govorili o njemu pethodnih godina da smo naučili sa njime da se nosimo. Niko nikada u našem sportu nije osvojio dva zlata sa razmakom od devet godina“, rekla je Milica Mandić i dodala:

Emocije se još nisu slegle, ne mogu da verujem da sam nosilac dva olimpijska zlata – sama sebi kad to izgovorim bude mi nerealno, ali ima vremena da se naviknem i uživaću, sa ponosom ću je nositi“.

Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u streljaštvu, našalio se da pokušava da nagovara Milicu da ostane još jedan olimpijski ciklus.

Ovo je vrhunac moje karijere, nisam ni zamišljala da ću moći više puta da ostvarim ovaj uspeh, koliko god da sam želela. Sa skoro 30 godina sam osvojila olimpijsko zlato, vreme je da odahnemo i predahnemo. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Imaću 33-34 godine što nije malo za ženu u borilačkom sportu koja trenira četiri sata dnevno. Presrećna sam ovim što imam, vreme je za lepu pauzu da saberemo utiske i misli“.

Zatim je Milica kroz suze nastavila:

Ne mogu vama da prenesem sreću koju osećam u sebi. Da smo poslednji put kao tim u olimpijskom selu, da sam mogla, sve bih pozvala da zajedno primimo medalju. Ovo je uspeh svih nas. Toliko lepih poruka, želela bih da uživam u ovom momentu do kraja“, rekla je Mandićeva, koja se potom zagrljajem zahvalila Tijani Bogdanović za lepe reči koja joj je Tijana uputila:

Kada je Milica osvojila prvo zlato, to je za nas bilo nešto nemoguće i preveliko. Sada je uspela da ponovi, potvrdila je da je legenda našeg sporta. Nama mlađima je postavila visoke ciljeve. Jako mi je krivo što Mica više neće moći da bude sa mnom na turnirima, ali sigurna sam da će biti na treninzima i da će nas poboljšavati. Uz nju sam odrasla, svaku medalju koju je osvojila je zaslužila“, rekla je Tijana Bogdanović.

Mandićeva je istakla da je mnogo značila podrška drugih srpskih sportista u selu.

Za nas nema veće časti od predstavljanja Srbije na bilo kom takmičenju, ali olimpijske igre su posebne. Biti tu u istoj zgradi, viđati se sa vaterpolistima, teniserima i ostalima… To je posebna energija koja vas tera da budete još bolji nego što mislite da možete. Toliko mi je bilo krivo što ne mogu da budem odjednom na dva mesta, da vidim kako je. Žao mi je što zbog situacije nismo mogli da gledamo jedni druge, ali ceo osećaj u selu je bio izvanredan“, zaključila je Milica Mandić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!