Hrvati se baš razbesneli, Crnoj Gori sad visi četvrtfinale - Srbija mora da pobedi Australiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 10:14

Barakude silovite u trećem kolu - 13:8

Ozbiljno se zakuvala situacija u grupi B vaterpolo turnira u Tokiju, gde se nalazi naša selekcija. Hrvatska je iskalila bes posle neplaniranog poraza od Australije u prošlom kolu, a ceh je platila Crna Gora. Barakude su bile silovite, slavile su sa 13:8 i probile se na drugo mesto na tabeli.

Ipak, činjenično stanje glasi da u poslednja dva kola niko osim Španije nema sigurno mesto u četvrtfinalu. Takođe, današnji meč sa Kengurima je od ogromnog značaja za srpske Delfine, jer će u slučaju poraza biti u situaciji da moraju da se "vade" u okršajima sa Hrvatskom i Crnom Gorom, a to ne bi bio nimalo lagan posao.

Izabrane vesti

Hrvati su odigrali motivisano, ali i taktički mnogo kvalitetnije od protivnika. Raspucali su se u drugoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist rezultatom 6:4, otišli na poluvreme sa dva gola prednosti i došli do ogromnog samopouzdanja. U drugoj deonici im je radio napad, a onda su postepeno zatezali odbranu i rutinski priveli meč kraju.

Crnogorce je izmorila jurnjava za rezultatom, treću četvrtinu su okončali sa tri gola zaostatka (8:11), dok su četvrtu izgubili sa 0:2 i tako pretrpeli prilično ubedljiv poraz.

Hrvati su bili prilično raznovrsni u napadu. Najefikasniji je bio Loren Fatović sa tri gola, Bukić i Vukičević su dali po dva, dok su po jedan postigli Lončar, Bušlje, Miloš i Obradović. Kod Crnogorica su trojica dali po dva, Perković, Ivović i Matković.

GRUPA A:

Mađarska - Južna Afrika 23:1

SAD - Italija 11:12

11.20: (1,10) Grčka (13,0) Japan (9,00)

GRUPA B:

Španija - Kazahstan 16:4

Hrvatska - Crna Gora 13:8

12.50: (1,15) Srbija (10,00) Australija (8,00)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara