Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Знам за одлуку "Геокса" о одласку из Србије, нећемо оставити Врање на цедилу

rssBookmark and Share

Врање 29.07.2021. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић поручио је, поводом вести о одласку "Геокса" из Србије, да држава неће оставити Врање на цедилу. Вучић је, упитан да прокоментарише одлазак инвеститора из Србије, казао да увек води рачуна и о томе и да већ два месеца зна за одлуку "Геокса".

Фото: РТС screenshot - Танјуг
Фото: РТС screenshot - Танјуг

Истиче да верује да се у Скопљу креира будућност у оквиру иницијативе "мини-Шенген" и да већ за годину или две нећемо имати границе.

Александар Вучић је за ТВ Пинк подсетио да је "Геокс" у Србију довела претходна власт, бивши председник Борис Тадић, а да је каснија власт платила обећани новац, додајући да би то учинио поново јер је то донело живот у Врање.

"Они одлазе и биће још случаја и са другим компанијама са којима су раније власти добиле договор, а то је могло да се деси и нама", указао је Вучић.

Рекао је да ће се решење за 500 људи од 1.200 запослених наћи одмах, "код пријатеља из Турске". Казао је да ће се гледати потом да се повећа тај број и још више људи запосли.

"Нећемо оставити Врање на цедилу. Урадићемо све што можемо да имају Врањанци посао и то са већим примањима код пријатеља из Турске него што су имали код Италијана", додао је Вучић.

Истакао је да је то у мору лоших вести добра вест за Врањанце.

Поновио је да се ранији председник Тадић хвалио да је заслужан за долазак "Геокса", и додао да би он урадио исто, те да не мисли да му је претходник крив.

"Улагали смо годинама и обезбедили живот у Врању и то ћемо чинити и даље. То је фер приступ, а све остало је политикантство и патолошка политичка мржња која нема краја", указао је Вучић у вези с критикама које су му упућене поводом одласка "Геокса".


#   Врање   Александар Вучић   фабрика   Геокс
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима