29. jul  2021. 06.23  →  08.30 | Izvor: Tanjug

AMSS: Zbog veoma toplog vremena, praviti češće pauze u vožnji

NOVI SAD -

Zbog veoma toplog vremena, Auto-moto savez Srbije preporučuje češće i duže pauze u vožnji, a posebno u najtoplijem delu dana.

Ukoliko naiđete na vanredne zastoje i prekide u vožnji koji su česti u ovim danima pojačanog saobraćaja, budite strpljivi i poštujte sva ograničenja u brzini.

saobracaj, putevi, voznja

Vozači se u letnjim mesecima susreću sa dugim i zahtevnim vožnjama kada je umor za volanom česta pojava, a to je ujedno i jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda, pa zato kada osetite prve znake umora zaustavite vozilo na prvom odmaralištu ili bezbednom mestu, savetuje AMS S.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova: na graničnom prelazu Preševo, zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 40 minuta, na graničnom prelazu Gradina, zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 20 minuta, a na ulazu je zadržavanje je 10 minuta, na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 60 minuta. na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje na ulazu za putnička motorna vozila je 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na putu Šabac-Obrenovac, u Debrcu, bez saobraćaja zbog udesa

Na putu Šabac - Obrenovac, u mestu Debrc, obustavljen je jutros saobraćaj zbog saobraćajne nezgode.

Alternativni putni pravac je preko mesta Mesarci, saopštilo je JP "Putevi Srbije", koje moli učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Sremska Mitrovica-Ruma, preko Vognja, od danas će doći do obustave saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju dna deonici petlja Sremska Mitrovica-petlja Ruma, levi kolovoz, i petlja Ruma-petlja Pećinci, desni kolovoz.

Alternativni putni pravci za vreme obustave saobraćaja su državni put Ruma-Jarak, državni put Jarak-Sremska Mitrovica i lokalni put Voganj-Šašinci.

Za teretna motorna vozila alternativni put za Sremsku Mitrovicu je iz Rume preko auto-puta do petlje Sr.Mitrovica i tu se uključuju za Sr.Mitrovicu.

Planirani rok završetka radova je 30. septembar.

Auto-put E-75, petlja Ostružnica - petlja Orlovača, u smeru ka Bubanj Potoku, do 31. jula od 7 do 17 časova, osim nedelje), radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu.

Saobraćaj se odvija desnom, voznom saobraćajnom trakom, a za saobraćaj će biti zatvorena leva saobraćajna traka.

Donji Milanovac, u Ulici Kapetana Miše, do 20. avgusta od 7 do 17 č, radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Golo Brdo-HE Đerdap I, do 17. septembra od 7 do 17 časova, radovi na rehabilitaciji puta.

Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Tagovi