29. jul  2021. 01.05  →  12.09 | Izvor: B92

Košarkašice izgubile od Španije

TOKIO -

Košarkašice Srbije poražene su od Španije rezultatom 70:85 (20:19, 24:22, 14:18, 12:26) u drugom meču košarkaškog turnira u Tokiju.

Španija predvođena Albom Torens nije dozvoljavala Srbiji na samom početku meča da stigne do prednosti.

Štaviše, ona je u tandemu sa košarkašicom senegalskog porekla Astu Ndur dovela Špankinje do rane prednosti i najveće prednosti Španije u prvom poluvremenu od pet poena.

Međutim, od tog trenutka kreće period dominacije Srbije.

Najpre je Sonja Vasić dovela našu reprezentaciju do izjednačenja, da bi potom i Ivon Anderson postigla trojku za vođstvo Srbije 20:17.

Smanjile su razliku Špankinje, te se na prvu pauzu otišlo sa pola koša prednosti za Srbiju.

Kako su završile prvu, tako su Srpkinje nastavile u drugoj četvrtini. Predvođenje Nevenom Jovanović i Ivon Andersom nanizale su 11 poena i stigle do prve dvocifrene prednosti.

Nažalost, nisu uspele dugo da je održe, te se na poluvreme otišlo sa rezultatom 44:41.

Najefikasnija je bila Jelena Bruks sa 14 i Ndur sa 13 poena.

Krenula je Srbija ofanzivno i u trećoj deonici, nanizala pet poena, ali je onda stupila na scenu Maite Kasorla. Četiri trojke u četiri napada iz četiri pokušaja za prvih 12 poena španske reprezentativke.

Nalet Španije bio je dovoljan za potpuni preokret iako je Srbija vodila sa devet poena tokom trećeg dela igre. Na pauzu pred odlučujuću deonicu otišlo se sa minimalnom prednošću Špankinja.

Rano u odlučujućoj deonici Španija se dodatno otcepila na tada maksimalnih šest poena razlike.

Predvođene Torensovom, španske reprezentativke su do kraja meča samo uvećavale prednost i stigle do devet poena razlike.

Tražila je Marina Maljković tajm-aut, koji je urodio plodom s obzirom na to da se Srbija približila na pet poena nakon što je Ivon Anderson nanizala četiri.

Ipak, to je sve što smo videli od srpske selekcije. Uzvratila je Ndur sa pet poena u nizu i prvom dvocifrenom predošću za Španiju – 76:66.

Do kraja meča stigle su Špankinje do 15 poena prednosti, a Kasorla je upisala i petu trojku iz šest pokušaja.

Kod Srbije, četiri košarkašice su bile dvocifrene.

Kanada jača od Južne Koreje

Košarkašice Kanade su rezultatom 74:53 pobedile Južnu Koreju u drugom kolu grupe A. Košarkašice Srbije su u prvom kolu bile bolje od Kanade, koja se sada vratila u igru za plasman u narednu rundu pobedom nad Južnom Korejom.

Pobeda je bila ubedljiva, rezultatom 74:53, a najefikasnija je bila Bridžet Karlton sa 18 poena, dok je Natali Ačonva imala 14, a Kejla Aleksander 10.

U protivničkom sastavu, 15 poena Đi Su Park, a po 11 Danbi Kim i Liseul Kang.

Tagovi