Fudbaleri Crvene zvezde (Star sport)
Fudbaleri Crvene zvezde (Star sport)

OCENE – ZVEZDA: Doktoru Dragoviću falila samo pinceta, važno je biti Katai! Stanković pucao kao Mikec u Tokiju

Vreme čitanja: 6min | sre. 28.07.21. | 22:43

Falko zaslužio gol, utakmica koja može da reformiše Gobeljića i opismenitelj Kanga

MILAN BORJAN 7 – Lagan i lep dan za kapitena Crvene zvezde. Uhvatio je jedan šut na početku. Kasnije se trudio da bude korktivni faktor u igri srpskog šampiona. I po njegovom radovanju se videlo koliko je igračima Crvene zvezde laknulo posle uvodnog gola Kataija.

MARKO GOBELJIĆ (do 58.) 7 – Ovo bi mogla da bude utakmica vaskrsnuća iskusnog desnog beka. Kada je lišen bubica i nepotrebnih misli, koje nisu usko vezane za teren, on je za ovaj nivo fudbala „mačka“. Tukao se sa mngo ozbiljnijim igračima od ovih što je doveo Kiril Keker. Pravu odluku doneo je Dejan Stanković kada ga je stavio u startnu postavu na uštrb rovitog Gajića. Agresijom je Gobeljić pomagao u defanzivi vrlo mekanom Filipu Falku. Igrao je bez filozofiranja, povremeno je teren i bio jako siguran na lopti. Sada je na Dejanu Stankoviću, ako je ikako moguće vrati na nekadašnji nivo, iz Milojevićeve ere. To je prvi korak da Gobeljić sa sebe skine ozbiljan „hejt“, ponekad zaslužen, a ponekad i preteran.

Izabrane vesti

RADOVAN PANKOV 7 – Jedan u nizu pogodaka Dejana Stankovića u večerašnjem meču. Gledao je čoveka od klasa pored sebe i upijao znanje. Bio je vrlo lagan na prenosu lopte, što je omogućilo crveno-belima da olakšaju posao ofanzivcima iz veznog reda i napadaču Dioniju. Lako rešavao situacije kada je imao čoveka na leđima. U njegovim nogama ima najviše prostora za napredak. Nalazi se pred ključnim periodom u karijeri, posebno ako ga trener Stanković vidi kao idealnog partnera Aleksandru Dragoviću.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ 8 – Posebna je to klasa, dostojna liga petice. Da se malo našalimo i konstatujemo: deda Zlativoje bi mogao da dobije jednu od loža na Marakani što je imao uticaj na odluku standardnog reprezentativca Austrije. Za njega je susret sa mladim Šušenačevom bio čista šala i komika. Kao pincetom je vadio lopte iz opasne zone, bravuroznim prvim pasom sekao osnovnu liniju odbrane gostiju iz Kazahstana. Umetnost odbrane iz koje je proističe samo jedna misao: Dragović je spreman da bude profesor i razredni starešina ostalim štoperima Crvene zvezde. Uz njegove anticipacije i procene i Radovan Pankov izgledao mnogo bolje.

MILAN RODIĆ 7 – U Almatiju loš i dekoncentrisan, večeras na nivou svog igračkog potencijala. I kakav treba stalno da bude. Jakim ramenima je tresao Burančijeva i Mikanovića kao da su igrači iz pionirske selekcije. Moćan i u skoku, hermetički je zatvorio levu stranu terena. Može on mnogo bolje i to kada ga napadaju igrači mnogo veće klase. Uz veću standardnu priču da mu je potrebna kvalitetna alternativa.

SEKU SANOGO 7 – On se transformisao u odnosu pre sedam dana. Bio je Stankovićev policajac na sredini terena, koji je izvukao pendrek i pomoću takvog pomagala, iskorenio tranzicionu igru kazahstanskog prvaka. Oduvao je praktično sa terena Vagnera Lava. Nije stavljao nos tamo gde mu nije mesto, niti se trudio da pored razigranog ostatka tima zadržava loptu i dovodi u opasnost Milana Borjana. Racionalnost koju će morati da zadrži.

GELOR KANGA (do 79.) 7,5 – Kao da ga je dan pre meča pozvao čuveni vrač iz Gabona i saopštio mu da će se Crvena zvezda prošetati do trećeg kola. Na poslednjem treningu umirivao je trenera Stankovića rečima da će domaćin pobediti sa 2:0, i da će on postići gol. Šalu na stranu, ali sa reprezentativcem iz Gabona vezni red Crvene zvezde je prodisao. Kompletna igra srpskog šampiona delovala je bolje, pametnije, pismenije… Spoznao je Gelor Kanga ove večeri da nema potrebe da siluje. Isekao je vezni red Kairata na sitne froncle pametnim dodavanjima. Ponekad kratkim, a ponekad onim karakterističnim kada je menjao težište igre.

MIRKO IVANIĆ 7,5 – On je za razliku od Aleksandra Kataija imao sporije paljenje. Nije bio upečatljiv u uvodnoj fazi, ali kada je prebacio u brzinu više, bio je okrutan prema rivalu koji je ležao na kolenima. Podigao se u odnosu na ranije mečeve, igrao kao prošle godine – lepo za oko i korisno za ekipu. Poput Falka zaslužio je da postigne pogodak koji mu je omogućio da svaki njegov potez bude pojam nadarenosti. Kontra koju je povukao povukla ga je na pravu stranu.

FILIPO FALKO (do 67.) 7 – I ima neke fudbalske pravde što je momak iz Pulje postigao pogodak, pokazavši da mu se lopta lepi za tehnički savršenu levicu. Do tada je demonstirao moć u malim količinama, birajući ponekad i bez potrebe lakša rešenja. Mogao bi prodor za peti pogodak da ga vine u grupu najjačih Zvezdinih oružja, jer i pored nekih manjkavosti zna da igra fudbal. I spreman je da preuzima odgovornost dostojnu talenta. Lepo je sarađivao sa Gobeljićem, koji je sakrio mane nekadašnjeg igrača Lećea. Moraće da bude čvršći u defanzivi, posebno u utakmicama jačeg intenziteta koje Crvenu zvezdu čekaju ove jeseni.

ALEKSANDAR KATAI (do 79.) 8,5  – To je fudbal u svom izvornom obliku, to je majstorstvo, umetnost koju sa lakoćom igraju igrači posebnog kova. Baš kakav je Aleksandar Katai. Budite sigurni da će od 20.000 dece, koji su gledali šou lenjivca iz Srbobrana, poželeti da u ovom životu budu Aleksandar Katai. Jer čisto da ponovimo – to je fudbalska boemija. I pustite priče da je golman Kairata mogao bolje da interveniše kod trećeg gola, jer je Kataijeva lopta bila navođena nevidljivim džojstikom. Pogodila je posle žabice malu mrežu. I pre Kairata je bio Liberec, pa je bio i onaj Gent, pa su bili brojni ringišpili u Srbiji. Zaslužio je Aleksandar Katai da ponovi ovakvu partiju pred krcatom Marakanom. Zaslužili su to i navijači Crvene zvezde.

LOIS DIONI (do 67.) 7,5 – Lakše će disati bar nekoliko nedelja svi u Ljutice Bogdana, od Zvezdana Terzića do Dejana Stankovića, jer je doskorašnji član Anžea pokazao da bi mogao da bude pojačanje. Makar jednako koristan kao Dijego Falčineli. Spretnim uvaljivanjem zadnjice trošio je štopere Kairata, bio je na lopti i kada je ležao na zemlji. Spretno iskoristio asistenciju Dragovića, posle čega se stalno pojavljivao kao opcija u Zvezdinom napadu. Vanserijski je u jednoj situaciji odigrao petom Kataiju, posle spojio i Ivanića kod gola. Deluje da zna da odigra timski, i da može da nanese bol protivničkim štoperima kada se kao bik iz koride zaleti na njih. Vidi se da nije fizički na maksimumu.

IZMENE

MILAN GAJIĆ (od 58.) 6,5 - Bez konkretnog učinka. Jedan nekontrolisan šut.

NIKOLA KRSTOVIĆ (od 67.) – Odmenio Dionija

EL FARDU BEN (od 67.) - Dobro je za njega što ga je Stanković sačuvao na klupi. Pogodio stativu.

MARKO LAZETIĆ (od 82.) – Veliki dan u karijeri 17- godišnjeg momka. Zabležio je debi na evropskoj sceni.

NENAD KRSTIČIĆ (od 82.) – Ušao da zaključa utakmicu.

DEJAN STANKOVIĆ 8 – Velike čestitke zaslužio je Zvezdin šef stručnog štaba. Pucao je kao Damir Mikec na Olimpijskim igrama u finalu i ubadao pravo u centar. I sa Gobeljićem, i sa Pankovom i sa Kangom i sa Falkom. Pokazao je da može da se odupre jakom psihološkom pritisku i iz tima izvuče koliko je potrebno. Ovo je bila Stankovićeva prošlogodišnja Zvezda. Kada god su igrači Kairata zatvarali jednu rupu počelo je da curi na drugoj strani. Zvezda je bila taktički besprekorna, tehnički lepa kao najskuplja manekenka iz Stankovićevog drugog grada, Milana. Ova noć za njega može da ima dejstvo Libereca i da oslobodi ekipu nekih nevidljivih stega. Zvezda može i mnogo više od ovoga, što Stankovića približava još jednom velikom cilju - Ligi šampiona.



tagovi

Milan BorjanMilan RodićMarko GobeljićAleksandar DragovićRadovan PankovSeku SanogoGelor KangaMirko IvanićFilipo FalkoAleksandar KataiLois DioniDejan Stankovićocene

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara