Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Dodik se sam prijavio Tužilaštvu BiH: "Da ne bi bilo pregrejanih emocija i niskih strasti iz sarajevske političke kuhinje"

Dodik se sam prijavio Tužilaštvu BiH: "Da ne bi bilo pregrejanih emocija i niskih strasti iz sarajevske političke kuhinje"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu BiH, saznaje Srna.

Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija

Dodik je potvrdio Srni da je to uradio sam “da tako rastereti muslimane koji bi mogli biti izloženi pritisku i zahtevima svojih političkih vođa, kod kojih su prema Srbima prisutna usejana osećanja i mrzotvorni stavovi, da protiv njega podnesu krivičnu prijavu", prenosi Srpskainfo.

– Da ne bi bilo pregrijanih emocija i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje u kojoj se prema Srbima svakodnevno proizvodi mržnja, odlučio sam da se sam prijavim – pojasnio je Dodik.

Pročitajte još

Podsećamo, negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca od danas je u Bosni i Hercegovini zabranjeno zakonom, a onima koji ga prekše preti zatvor.

Naime, odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je iskoristio bonska ovlašćenja i dopunio Krivični zakon BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Ova odluka objavljena je u utorak u Službenom glasniku BiH, što znači da nove odredbe stupaju na snagu već danas.