Zvanično: Pjaca na novoj pozajmici, Juventus je mnogo izgubio na njemu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 19:30

Hrvat će pokušati da oživi karijeru u dresu gradskog rivala

Likovali su u Juventusu kada su pre pet godina oteli Marka Pjacu ispred nosa Milanu kao jednog od najtalentovanijih evropskih igrača u tom trenutku. Platili su Dinamu iz Zagreba 23.000.000 evra posle blistavih partija mladog Pjace na EP i bila je to najveća prodaja u istoriji hrvatskog fudbala. Rekord je aktuelan i danas…

Pet godina kasnije, Juventus je poslao Pjacu redove gradskog rivala Torina i pita se da li će bar nešto da izvuče iz uloženog u njega. Pjaci je to čak peta pozajmica u poslednje tri godine! Nikada u Juventusu nije opravdao očekivanja i uloženi novac. Nikada više nije ponovio partije iz dresa Dinama i hrvatske reprezentacije.

Izabrane vesti

Godinu i po dana se mučio u Juventusu, imao i mnogo problema sa povredama i upisao 20 mečeva u svim takmičenjima. Uz samo jedan postignut gol. Usledila je pozajmica u Šalke, ali mu nije pomogla. Probao je i u Fiorentini ali ni tamo nije proradio. U Anderlehtu je dobro krenuo ali ga je prekinula korona. Prošle sezone je u Đenovi napokon pokazao znake života i sa tri gola i dve asistencije na 35 utakmica imao neke svetle minute.

Želela je Đenova da ga zadrži, hteli su ga na pozajmicu Verona i Galatasaraj, pominjao se čak i senzacionalan povratak u Dinamo ali je na kraju prešao u redove gradskog rivala. Tamo ga čeka trener i zemljak Ivan Jurić koji će pokušati da izvuče najbolje iz njega. Ako Pjaca zadovolji, Toro ima opciju da ga otkupi za sumu između 5.000.000 i 7.000.000 evra. Što bi bila premija za Juventus s obzirom koliko je uložio u Pjacu i da mu ugovor ističe u leto 2023. godine.

Šta god da se desi, Pjaca će ostati upamćen kao jedan od skupljih promašaja Juventusa poslednjih godina.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Marko Pjaca

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara