Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.07.2021.

19:25

Stanojević: Nećemo da se branimo, biće promena

Partizan je u sredu ujutru otputovao u Slovačku na revanš protiv Dunajske Strede, gde će braniti prednost od 1:0 iz prvog susreta.

Izvor: SS

Autor: SS

Stanojević: Nećemo da se branimo, biće promena
Foto: FK Partizan

Revanš 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraće se u četvrtak od 20:45h.

Trener Aleksandar Stanojević sa optimizmom je najavio revanš koji će se igrati pred 50 odsto kapaciteta.

"Ne možemo da se branimo, jer jedan gol menja sve. Došli smo da zatresemo mrežu, pobedimo. Prednost koju smo doneli ne znači ništa, ali da bi domaćin otišao dalje mora da nas savlada 2:0. Prvo nas moraju da pobedoi, da bi se igrali produžeci. Sviđa mi se novo pravilo da ne važi duplo gol u gostima. Ne dozvoljava ti da kalkulišeš", rekao je Stanojević u Slovačkoj.

Dunajska Streda je primila samo devet golova na 24 utakmice ove godine.

"Suština naše igre je da prva linija odbrane udalji protivnika od gola, da mu ne dozvolimo da se ugrožava. Poneta je da defanzivu ne čini samo poslednja četvorka. Odradili smo kvalitetne pripreme, dobro startovali, što nam daje samopouzdanje. Mada, u fudbalu se sve okrene za tri minuta. Zato smo oprezni“.

U odnosu na prvi meč neće na golu biti Vladimir Stojković koji je napustio klub, a neće biti ni desnih bekova – suspendovanog Marka Živkovića, odnosno, povređenog Aleksandra Miljkovića.

"Aleksandar Lutovac će biti desni bek, u Novom Sadu je odigrao kvalitetno, uvek odradi zadovoljavajući posao, jedino što dugo nije igrao, niti je bio desni bek. Kad je sastav u pitanju, znao sam ga odmah posle derbija sa Vojvodinom. Nemam nikakvih dilema. Utakmica traje 90 minuta, nekad svesno krenete s jednim da biste završili s drugim fudbalerom. Mirno spavam. Najlepše utonem u san pred utkamicu. Toliko se potrošim u u danima dok je spremam, da najviše volim u karantinu da se naspavam".

Na golu će biti mladi Aleksandar Popović, a protiv Voždovca u nedelju Nemanja Stevanović.

"Ne bih stavljao upitnike pored Popovića i Stevanovića. Pokazali su se. Stojke će nam nedostajati zbog sigurnosti, ali i u dvojicu preostalih golmana imam maksimalno poverenje. Neca će braniti već protiv Voždovca. Rotirali smo golmane i prošle sezone. Da, Pop je u prednosti, u situaciji kad imam dva dobra golmana šansu ću prvo dati mlađem", objasnio je Stanojević.

Stanojević je ukratko analizirao ekipu DAC-a.

"Protiv Templina je igrao bez kapitena koji mu mnogo znači, zato je počeo novi levi bek Ciganiks, dominirao je sve vreme, ali mu se desilo ono što nije ni protiv Salcburga ili Ferencvaroša tokom priprema. Nadam se da ćemo i mi iskoristiti slabosti DAC-a. Imaju i vrline, teško je igrati protiv timova koji se postave sa trojicom pozadi i imaju duple širine, napadaju sa dva špica, dva vingera i dva beka, često su šestorica u završnici akcija, ali to u Beogradu nismo dozvolili", podvukao je trener Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve