Aleksa Janković (©MN Press)
Aleksa Janković (©MN Press)

Čukarički stigao u Azerbejdžan, Janković motivisan: Ključ u ranom vođstvu, pobeda ispred prvenca

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 18:41

Krilni napadač Brđana pričao pred sutrašnji revanš sa Sumgaitom

/Od specijalnog izveštača iz Azerbejdžana/

Fudbaleri Čukaričkog doputovali su u Azerbejdžan gde ih sutra od 18 časova očekuje revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sumgaita.

Izabrane vesti

Brđanni su na domaćem terenu potvrdili da su znatno kvalitetniji rival, međutim, nisu uspeli da inicijativu pretoče u vođstvo te će Aleksa Janković i njegovi saigrači u sutrašnjem duelu imati zazatak da stignu do pobede kako bi napravili korak na evropskoj sceni.

"Sve zavisi od nas, kao i u prvoj utakmici. Pitaćemo se za sve i jedino će biti bitno na koji način ćemo ući u utakmicu. Od rivala očekujem da se bar malo otvori jer je rezultat 0:0 i igraju kod kuće. Smatram da Sumgait nema nekih značajnih aduta kojima bi nas ugrozio i ukoliko odigramo kao u prvoj utakmici, ali i da iskoristimo šanse, verujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Janković.

Veoma defanzivan pristup rivala stavio je igrače Čukaričkog pred težak zadatak u ofanzivi, ipak hitro krilo smatra da beogradski klub ima spremno rešenje za Azere.

"Teško je kada se protivnik povuče i brani sa 10 igrača. Nije lako probiti takvu postavku, ali smo stvarali šanse što je najbitnije i nadam se da ćemo u revanšu realizovati prilike koje stvorimo. Da smo rano otvorili rivala u Beogradu, prvi susret bi se završio potpuno drugačije, isto će biti i u revanšu, ukoliko na vreme postignemo prvi gol ostvarićemo odličan rezultat".

Janković koji je tokom letnje pauze došao iz Voždovca odlično se snalazi na oba krila, a u prva dva zvanična meča među belo-crnima potvrdio je da je pojačanje.

"Konkurencija je oštra, ali saigrači su me sjajno prihvatili, odradio sam pripreme sa Čukaričkim i vrlo brzo se uklopio. Adaptaciju mi je olakšalo to što većinu saigrača poznajem od ranije".

Dvomeč sa Sumgaitom ujedno je i prvo eovropsko iskustvo za Jankovića koji naglašava da zbog toga nije imao poseban pritisak ili trebu, kao i da timski učinak stavlja ispred individualnog.

"Bilo bi mi drago da postignem prvenac za Čukarički baš za plasman u narednu fazu, ali dobra igra ekipe izbcuje pojedinca i najvažnije mi je da timski ostvarimo uspeh. Da li ću ja postići gol ili ne manje mi je važno iako znači", rekao je fudbaler rođen 2000. godine.

Bolji u sutrašnjem meču na narednom evropskom koraku odmeriće snage sa boljim iz dvomeča Hamarbi - Maribor, a u ekspediciji Čukaričkog u Azerbejdžanu je 24 prvotimaca.

Na put su krenuli golmani Nemanja Belić, Đorđe Petrović i Novak Mićović, odnosno igrači Miladin Stevanović, Viktor Rogan, Marko Docić, Aleksa Janković, Đorđe Jovanović, Stefan Kovač, Srđan Mijailović, Bojan Roganović, Stefan Šapić, Milan Savić, Strahinja Tanasijević, Norman Kempbel, Nikola Čolić, Stefan Čolović, Uroš Drezgić, Asmir Kajević, Jovan Lukić, Ibrahima Endijae, Marko Rakonjac, Nemanja Tošić i Mitar Ergelaš.


tagovi

ČukaričkiKvalifikacije za Ligu konferencijeAleksa Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara