Capital.ba

Autoprevoz prvih pola godine  završio u gubitku  

28.07.2021. / 15:49

BANJALUKA – Banjalučki „Autoprevoz“ je prvu polovinu ove godine okončao sa gubitkom od oko 100.000 maraka,  a u odnosu na prošlu godinu znatno su im smanjeni i prihodi i rashodi.

autoprevoz

izvor: Infoveza

Konkretno, prošle godine su imali prihode od oko milion KM i isto tolike i rashode, dok su im u ovoj godini prihodi pali na 784.23 KM, a rashodi na 881.711 maraka.

Ono što je primjetno je da su im se značajno smanjili prihodi od prodaje učinaka na domaćem tržištu, pa su tako u prvih šest mjeseci u godini pandemije  iznosili 783.422 KM, a u prvoj polovini ove godine 486.231 KM.

Kada su u pitanju rashodi znatno su smanjeni troškovi zarada i ličnih rashoda i to sa 450.668 KM na 296.176 maraka.

„Autoprevoz“ ima i dugoročne obaveze u iznosu od 4,7 miliona maraka, dok su im kratkoročne obaveze 4,5 miliona KM.

Broj zaposlenih u ovom preduzeću se nije mijenjao.

Važno je napomenuti da Grad Banjaluka godinama vodi borbu oko zemljišta Stare autobuske stanice upravo sa „Autoprevozom“.

Posljednja u nizu je presuda Okružnog privrednog suda u Banjaluci koji je dosudio da „Autoprevoz“ može ući u posjed zemljišta na lokaciji Stare autobuske stanice.

CAPITAL:Bojana Ninković

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!