Četvrta medalja za Srbiju na OI: Basketaši osvojili bronzu 1Basketaši Srbije Foto: FIBA

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 u utakmici za treće mesto savladala je selekciju Belgije rezultatom 21:10 i time osvojila četvrtu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Utakmica za treće mesto usledila je nakon teškog i može se reći neočekivanog poraza od Rusije u polufinalnoj utakmici.

Već na početku meča reprezentativci Srbije pokazali su mnogo bolju igru i rešenost da im se ne ponove greške kakve su pravili u polufinalnoj utakmici.

Utakmicu za bronzu basketaši Srbije otvorili su mnogo bolje nego onu protiv Rusije. Mihailo Vasić je postigao prvi poen za srpski tim, sa linije za slobodna bacanja, a odmah potom i zicer za rezultat 2:1.

Belgijance nije služio šut tokom ove utakmice, a u prvom delu meča basketaši Srbije uspešno su kažnjavali greške koje su protivnici pravili.

Posle tri minuta utakmice, basketaši Srbije su ostvarili prednost od 5:1 u svoju korist.

Svi basketaši Srbije pokazali su izuzetnu motivaciju i želju za pobedom, što se videlo kroz jaku odbranu i timsku igru u napadu.

Majstorović je pogodio svoju prvu dvojku u ovoj utakmici za rezultat 9:4, nakon čega mu je dosuđena tehnička greška nakon što je pretrpeo ozbiljan udarac u lice.

Dobru odbraanu su igrali basketaši Srbije, a nakon što bi „ukrali“ loptu ili ostvarili skok, skoro svaki put uspeli su da ostvare poene.

Kada su basketaši Belgije pokušali da se približe, Bulut je pogodio dvojku za 13:8 i ponovo se Srbija odvojila na pet poena razlike.

Kako je utakmica odmicala, basketaši Srbije igrali su sve bolje i svaki od njih je svoj zadatak na terenu obavljao najbolje što može.

Vasić je stavio tačku na utakmicu i rezultat 21:10.

Najbolji u timu Srbije bio je Dušan Domović Bulut sa sedam poena, po pet su postigli Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, dok je Dejan Majstorović ubacio četiri.

U timu Belgije je Tibo Vervort postigao pet poena, Nik Selis četiri, a Rafael Bogerts jedan poen.

Dušan Domović Bulut se ovom utakmicom oprostio od igre u nacionalnom dresu. Ostaje žal jer nije uspeo da ostvari san i uzme zlatnu medalju u Tokiju, što ne umanjuje činjenicu da su ostvarili veliki uspeh kao ekipa sa najviše pobeda u basketu 3×3 na ovim Olimpijskim igrama i donesu četvrtu medalju u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari