Život

Tri frizure s kojima ćete izgledati mlađe

Tri frizure s kojima ćete izgledati mlađe
Foto: Photo by Oladimeji Odunsi on Unsplash | Tri frizure s kojima ćete izgledati mlađe

Sijede, bore i odlazak ranije u krevet - sve to donose nam godine. Imamo osjećaj da vrijeme sve brže prolazi, da starimo preko noći, bez mogućnosti da procesuiramo šta se sve dešava. Ali ne očajavajte - nema ničeg lošeg u tome, jer su promjene sastavni dio život.

U prethodnih godinu dana imali smo vremena za sebe, ali je kosa nekako bila najviše zapostavljena. Nismo se šišali i farbali mjesecima, pa sada kada nam je sve ponovo dostupno želimo instant promjene. Frizura je odavno bila beauty momenat koji najavljuje novi početak, ali u tome nije sva njena moć. Ona može da promijeni naš izraz, podmladi ga, osvježi, modernizuje, i prikaže naše najbolje izdanje.

Koje frizure imaju anti-ejdž efekat, te učiniti da se osjećamo samouvjereno?

Prvi i osnovni savjet jeste da prije nego odete kod frizera, procijenite vašu kosu, koliko je zdrava, a vjerujemo da većini nas i nije baš najzdravija, jer joj nismo posvećivali onoliko pažnje koliko posvećujemo licu.

Takođe, ono što su nam frizeri rekli jeste da kako bismo izvukli najbolje od naše kose, ona mora biti u dobrom stanju. Bez obzira da li imate ravnu, gustu, kovrdžavu, morate je pravilno održavati i koristiti regenerator koji pospješuje njen kvalitet.

Svakako, pre nego frizer započne svoj posao, porazgovarajte sa njim o svojim željama i ne prepuštajte se slučaju. Neprijatna iznenađenja frizera svima su nam poznata, a imamo dovoljno godina da iskažemo šta želimo i sa stručnjakom dođemo do zajedničkog najboljeg rješenja. Jer kao što može da nas podmladi i uljepša, frizura vrlo lako može da naruši naš izgled.

Zato pažljivo sledite naše savete, ovo su 3 frizure sa anti-age efektom.

1. Srednja dužina

Želimo da pobjegnemo od mita da što smo stariji kosa je sve kraća. Ako volite dugu, ne kratite je. Ipak, ono što zaista većini odgovara, u bilo kom dobu, i čini da se osjećate sjajno jeste srednja dužina. Pokušajte sa kosom malo iznad ili ispod ramena, to će pomoći da istaknete karakteristike lica i izdužite vrat. Razbarušeni izgled je uvijek šik.

2. Šiške i pramenovi oko lica i očiju

Za instant promjenu, ošišajte šiške 70-ih godina. Urbanom beauty izgledu pridružite i razigrani outfit u kome će vaša poletnost i entuzijazam zračiti.

3. Kratka, ali bujna kosa

Sama činjenica da ste napravili drastičnu promjenu, učiniće da izgledate potpuno novo, drugačije, te iskažete svoj mladalački duh i energiju. Dok god nije tanka, može da bude kratka! Lice će biti u prvom planu, zato obratite pažnju na elegantnu šminku i isticanje vaših omiljenih dijelova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije