Sardar Azmun (Foto: Reuters)
Sardar Azmun (Foto: Reuters)

Roma ostaje praznih šaka: Iranski Mesi na pragu Leverkuzena

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 13:22

Bajer na pragu dogovora sa Sardarom Azmunom i Zenitom

Kako stoje stvari, Sardar Azmun će ovog leta napustiti redove Zenita iz Sankt Peterburga, a karijeru bi trebalo da nastavi u Nemačkoj. Prema pisanju italijanskih medija, pa i specijaliste za transfere Fabricija Romana, Bajer Leverkuzen je na dobrom putu da ga preseli u svoje redove za 18.000.000 evra. Roma je takođe pregovarala sa prvakom Rusije, ali ponuda sa Baj Arene je bila primamljivija.

Azmun je posle odličnih izdanja u dresu Rubina ostvario transfer težak 12.000.000 evra u redove Zenita. Potpisao je tada ugovor na tri i po godine sa klubom iz Sankt Peterburga (ostala mu je još jedna sezona), a na 84 nastupa u dresu ruskog šampiona postigao je čak 54 pogotka. U sezoni za nama je u 19 navrata tresao protivničke mreže u ruskoj Premijer ligi, pa je na kraju proglašen i najboljim igračem prvenstva. Na otvaranju nove je takođe uspeo da se upiše u listu strelaca.

Izabrane vesti

Skrenuo je pažnju brojnih klubova, a najveće interesovanje su pokazali Roma i Leverkuzen. Dok je Vučica nudila novac i jednog igrača (Robina Olsena, Pedra ili Stivena Nzonzija), Bajer je bio konkretniji. Poundio je 18.000.000 evra Zenitu i na dobrom je putu da se dogovori sa ruskim klubom.

Ne bi trebalo da bude ni problema pri postizanju dogovor sa samim igračem, kako su prema informacijama italijanskog novinara Nikola Skire Farmaceuti spremili Azmunu petogodišnji ugovor težak 2.800.000 evra. Čini se da bi uskoro sve moglo da bude gotovo.

Roma tako ostaje praznih šaka i nastavlja potragu za napadačem. Italijanski mediji prenose da se sada okreće ka Đenovi i Eldoru Šomurodovu. Reprezentativac Uzbekistana se dobro snašao u Seriji A po dolasku iz Rusije, postigao je osam pogodaka u dresu Grifona i privukao pažnju nekih od najvećih klubova sa Apenina. Tek drugi fudbaler iz Uzbekistana koji je ikada zaigrao u Italiji (posle Iljosa Zejtulajeva) bi tako posle samo jedne godine mogao da promeni klub na Čizmi, a Đenova za njegove usluge traži 20.000.000 evra.

Opcija za Vučicu je navodno i Aleksander Sorlot iz Red Bul Lajpciga. Norvežanin se nije dobro pokazao u dresu Bikova, koji su pritom ovog leta pojačali konkurenciju u napadu angažovanjem Andrea Silve. Spekulisalo se da bi mogao da se vrati u Tursku, gde je blistao u dresu Trabzona, a sada se povezuje i sa prelaskom u Romu.



tagovi

Sardar AzmunZenit Sankt PeterburgRomaBajer LeverkuzenEldor ŠomurodovAleksander Sorlot

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara