SKUP U OKVIRU KAMPANJE "BUDUCNOST SRBIJE"Foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, postao je počasni građanin Valjeva, grada u kojem je buknula jedna od najvećih afera ove vlasti, afera „Krušik“, koju je otkrio uzbunjivač Aleksandar Obradović.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Valjeno za ovu odluku, koju je predložila koalicija SPS i JS, glasao je 31 odbornik dok su dva bila protiv.

Odbornici SPS-a nisu glasali za, ni protiv niti su bili uzdržani, prenosi lokalni portal Vamedia.

Kako prenosi loklani portal gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je na sednici naveo da Valjevo ceni i poštuje zalaganje predsednika i njegovo učešće u donošenju odluka vezanih za razvoj kako grada Valjeva i celog okruga.

„Brza saobraćajnica koja nas približava Beogradu, dolazak investitora koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će rešiti problem zagađenja vazduha u Valjevu su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost“, naveo je Gojković, prema navodima Vamedie.

Protiv ovog predloga govorio je odbornik Lokalnog fronta Željko Trifunović koji je rekao da se ne može govoriti o vladavini prava kada u Valjevu živi Aleksandar Obradović.

„Podsetio bih na 9. mart prošle godine i dolazak Aleksandra Vučića u Valjevo, odnosno Krušik. Sada se otpuštaju radnici, plate su smanjene. Govorimo i o brojnim aferama kao što su Sava mala, Jovanjica, a kada pominjete brzu saobraćajnicu ovih dana ste imali priliku da vidite kako ljudi svojim telima brane svoju imovinu koja im se otima“, rekao je Trifunović, a prenosi Vamedia.

Ljubomir Radović, iz Lokalnog fronata u Valjevu, za Danas kaže da je on do ove sednice Skupštine bio jedini odbornik Lokalnog fronta, ali da je Lokalni front iz protesta zbog ove poltronske i podaničke odluke odlučio da se on povuče sa mesta odbonika kako bi ga zamenio Željko Trifunović.

Trifunović je, podsetimo, priveden u martu prilikom Vučićevog obilaska izgradnje puteva u opštini Valjevo kada su on i Adam Radosavljević pokušali da istaknu transparent pored puta kojim je trebalo da prođe Vučić. Na tom transparentu pisalo je “Nisi dobrodošao”, a ispod je bila slika ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovog preminulog oca Branka Stefanovića.

Policija je saopštila da su uhapšeni zbog ometanja službenog lica.

Na ovu odluku lokalnog parlamenta reagovao je i Gradski odbor DS saopštenjem u kojem se navodi da „Vučić ničim nije zaslužio da bude počasni građanin Valjeva (niti bilo kog drugog grada u našoj zemlji)“.

Kako dodaju u DS, ova bizarna situacija je proizvod međusobnih igrarija socijalista i naprednjaka, bivših koalicionih partnera na lokalnim i aktuelnih koalicionih partnera na svim ostalim nivoima vlasti.

U trci da pokažu ko je najveći poltron socijalisti su ovim potezom poveli, jer su naterali nesrećne naprednjake da ih podrže pošto su im dali „ponudu koju nisu smeli da odbiju“.

Kako da odbiju da svog partijskog šefa Vučića proglase za počasnog građanina, pa makar to predlagali i socijalisti sa kojima do prvog sledećeg naređenja iz Beograda ili sa Uba nisu u dobrim odnosima?

Još moraju da i na Ubu i u Beogradu objašnjavaju kako je to moguće da su se socijalisti prvi setili da predlože Vučića, a ne baš oni, naprednjaci. Socijalisti su ovim potezom naprednjacima smestili političko klečanje na kukuruzu. Osveta za ovo se očekuje“, navode u DS iz Valjeva.

Kako zaključuju, „neka se ni socijalisti ni naprednjaci ne nadaju previše. Aleksandar Vučić neće još dugo biti počasni građanin Valjeva.

„Baš kao što je u novembru 2000. godine vlast predvođena Demokratskom strankom poništila odluku da Slobodan Milošević bude počasni građanin Valjeva, ista sudbina očekuje i Vučića. Valjevo nije ničija igračka. Upamtite to, naprednjaci i socijalisti”, navode u DS.

Podsetimo, nedavno je i Skupština opštine Smederavska Palanka takođe proglasila Vučića za počasnog građanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari