Buongiorno Italia: Teška sezona za Ronalda i Bonučija sa Alegrijem

Vreme čitanja: 6min | sre. 28.07.21. | 13:02

Oko Dibale će se stvarati novi Juventus, velika nervoza u Laciju

(od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kristijano Ronaldo i Leonardo Bunuči neće imati laku sezonu sa Maksom Alegrijem u Juventusu. Novi-stari trener Juvea je možda oprostio, ali nije zaboravio šta se sve događalo tokom njegove poslednje sezone na klupi Juventusa.

Izabrane vesti

Javna je tajna da je Alegri navijao da Ronaldo pronađe drugi klub koji bi zadovoljio njegove apetite i da bi radije trenirao Bjankonere bez njega. Alegri je u Milanu i prethodno u Juventusu pokazao da nema problem da zatvori „velike“ karijere. U nekim slučajevima, poput Pirla je pogrešio, ali je bio u pravu za Gatuza, Ambrozinija u Milanu i Markizija u Juventusu. Dakle, senatori, uključujući Ronalda i Bonučija, moraju da budu oprezni jer kod Alegrija se ne igra na osnovu minulog rada.

CR7 će morati da prihvati da sedi na klupi i da bude zamenjen kad to trener odluči, a ne kada se njemu to svidi. Moraće da prihvati i da nema monopol na izvođenje slobodnih udaraca. Štaviše, ako se vrati Miralem Pjanić, Portugalac neće imati mnogo prilika da traži gol iz slobodnja u dresu Juventusa.

Bonuči nije samo degradiran sa mesta zamenika kapitena već je i njegovo mesto statera pod znakom pitanja budući da će Kjelini potpisati novi ugovor. Uzgred budi rečeno, predsednik Andrea Anjeli je juče raščistio sve sumnje i Đorđo će nastaviti da brani boje Stare dame.

Najveći dobitnik povratka Maksa Alegrija bi trebalo da bude Paulo Dibala. Argentinac nije samo unapređen u zamenika kapitena, već je označen kao igrač oko koga će se stvarati novi Juventus.

Steže se obruč oko Sasuola za transfer Manuela Lokatelija, u sledeća dva dana se očekuje da dođe do odlučujućeg susreta dve strane na kojem bi bili definisani poslednji detalji dogovora. Sve izvesniji odlazak Meriha Demirala otvara vrata da Kajo Žorže odmah pređe u Juventus, budući da Turčin oslobađa mesto za novog igrača izvan EU. Kao što smo već rekli, Alegri ne odustaje od ideje da se angažuje Miralem Pjanić. Naravno jedina izvodljiva solucija je pozajmica iz Barselone.

INTER

Dvojac Nerazura Marota-Auzilio ima novog džokera za Kaljari kada je u pitanju transfer Nandeza iz Kaljarija u Inter. Reč je o Nandezovom zemljaku Martinu Satrijanu koji je ostavio veoma pozitivan utisak na rukovodioce Kaljarija. Oko Nandeza je gotovo sve dogovoreno. Poslednje element se tiče iznosa za pozajmicu koji Inter treba da uplati klubu sa Sardinije. Kaljari želi pet miliona u kešu za pozajmicu i obavezni otkup. Inter bi da prepolovi cenu pozajmice ili da je „razmaže“ na dve godišnje rate i sa pravom na otkup.

Ektor Beljerin je sve nestrpljiviji. Menadžer igrača Arsenala je zakazao za danas susret sa čelnicima Tobdžija na kojem će eksplicitno tražiti da njegov klijent bude pušten u Inter.

Inter večeras igra prijateljski meč sa Krotoneom i prema najavama trebalo bi na terenu da vidimo Romelua Lukakua. Belgijanac će odigrati samo desetak minuta jer se tek vratio sa odmora, ali već radi na prilagođavanju na ulogu centarfora koju mu je namenio Inzagi. Za razliku od Kontea, Inzagi će igrati manje na kontranapade i samim tim Lukaku će igrati bliže golu i neće morati da pravi sprint-skokove tokom celog meča.

Ohrabrujuće vesti su stigle za Eriksena. Dovojica vrhunskih kardiologa smatraju da Danac nije još uvek izgubljen za fudbal i da je moguće da ga ponovo vidimo u dresu Nerazura. Naravno, „conditio sine qua non“ je da terapija bude dovoljna za uklanjanje defibrilatora pošto sa tim aparatom nije dozvoljeno da se igra fudbal u Italiji, ali i u Engleskoj. Sve zavisi do dodatnih pregleda kojima će Eriksen biti podvrgnut u sledećih par nedelja.

LACIO

Remi Lacija sa Padovom 1-1 na poslednjem test meču na pripremama u Auroncu di Kadoreu nije prošao najbolje i otvorio je pitanja koja su bila stavljena pod tepih u pretehodnih par dana: Nebeskoplavima su potrebna barem tri ako ne i četiri ozbiljne alternative za startere. Razlika između igrača početne formacije i rezervi je nedopustiva za tim sa ambicijama Lacija.

Činjenica je da su noge fudbalera rimskog kluba bile teške zbog intenzivnih treninga u prethodne dve i po nedelje, ali teničke manjkavosti pojedinih fudbalera u bazičnim elementima, kao što su kontrola lopte i odigravanje kratkih pasova, je razoružavajuća. Veoma pozitivna nota je tinejdžer Luka Romero koji još njie napunio 17 godina. Maloletni Argentinac je potvrdio da je reč o nebrušenom dijamantu koji će Sari znati da izbrusi u sledećoj sezoni. 

Toskanski stručanjak je po dolasku u Lacio rekao da su mu potreban četvorica novih startera ili validnih alternativa da kompletira tim. Za sada su stigli Hisaj i Felipe Anderson, nedostaju još dva igače, a neki tvrde da će bti potrebna tri a najverovatnije i četiri ako Korea bude prodat. Potrebne su adekvatne zamene na poziciji cetnralnog i levog beka, ni Vavro a ni Kemenović ne daju potebne garancije. Neophodan je i vezni igrač koji je bar na približnom nivou trija Milinković-Lejva- Luis Alberto. Kataldi, Eksalante i Akpa Akpro to svakako nisu. I na kraju potreban je levi spoljni napadač, ako Korea digne sidro.

Ekspedicija Lacija se već vratila u Rim i ostaće u Večnom gradu do nedelje kada se seli na drugi deo priprema u Nemačkoj. Od ponedeljka će biti na raspolaganju i prvaci Evrope (Imobile i Ačerbi) kao i prvak Južne Amerike (Korea).

NAPOLI

Lučano Spaleti je izašao na čistinu tražeći od predsednika Aurelija De Laurentisa da skine sa transfer liste četvoricu igrača koje smatra fundamentalnim za njegov projekat povratka u Ligu šampiona. Na Spaletijevoj listi igrači koji apsolutno nisu na prodaju su Kalidu Kulibali, Fabijan Ruiz, Pjotr Zjelinski i Lorenco Insinje. Zahtev Spaletija je koincidirao sa povratkom u Napulj Insinjea i Fabijana Ruiza koji će od ponedeljka ponovo biti na raspolaganju u Kastel Volturnu.

Diego Deme će danas doneti odluku da li da se operiše ili ne. Posle dodatnih pregleda je utvrđeno da bi čak i sa operacijom na kolenu, Deme mogao da se vrati na teren za dva meseca tako da se veruje da će Nemac italijaskok porekla odlučiti da se podvrgne intervenciji.

MILAN

 Olivije Žiru već priča italijanski. Za razliku od Kristijana Ronalda koji ni posle tri godine ne divani na italijanskom, Žiru je posle samo par provedenih dana već počeo da koristi jezik Dante Aligijerija, čak i kada mu se postavi pitanje na engleskom.

Današnji dan bi mogao da postane važan i za definitivni proboj u pregovorima o produžetku ugovora Frenkija Kesija. Sastanak sa menadžerom reprezentativca Obale Slonovače je predviđen za popodnevne časove.

Rosoneri nastavljaju da traže još jednog napadača i ofanzivnog plejmejkera. Za prvu ulogu su najozbiljniji kandidati Nikola Vlašić i Julijan Brant koga bi Rosoneri mogli da „skinu“ Laciju koji već duže vreme pregovora sa Borusijom Dortmund, a zamenika Čalhanoglua sve intrigantnije rešenje je Marcel Sabicer iz Lajpciga.

ROMA

Đalorosi večeras igraju prvi ozbiljni prijateljski meč u pripremnoj fazi. Tim Žoze Murinja je stigao u Portugal i večeras će ukrstiti koplja sa Portom. Tokom druge faze priprema na obali Atlantika Roma će odraditi još dve zahtevne provere protiv Betisa i Sevilje dok je generalna proba za debitantski meč u Ligi konferencija zakazan za 14. avgust na Olimpiku protiv Raja iz Kazablanke. Murinjo se nadao da će imati u drugoj fazi priprema Vinju i Džaku. Urugvajac je ostao u Rimu u obaveznoj preventivnoj izolaciji a pregovori sa Arsenalom oko Džake se dodatno koplikuju. Londonski klub ne želi da poposti oko cene za reprezentativca Švajcarske, a Roma ne može da ponudi više od 15.000.000 evra, osim ako u međuvremenu ne uspe da udomi nekog od igrača koji se nalaze na transfer listi. Tim izostancima treba dodati i novi peh Džordana Veretua koji se povredio i još uvek nema precizne prognoze kada bi mogao da se vrati na teren.

Večeras će na poziciji levog beka ponovo igrati golobradi Tripi, dok će na sredini terena delovati Dijavara i Viljar u napadu bi trebalo da vidimo najjači poker Đalorosih: Zaniolo, Pelegrini i Mhitarjan iza leđa Edina Džeka.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Kristijano RonaldoLorenco BonućiMasimilijano AlegriOlivije Žiru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara