Nije svaki dan Beograd: Italija stala pred Australijom, briljirao Džok Lendejl

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 12:00

Kenguri pobedom nad Italijom praktično osigurali plasman u četvrtfinale – 86:83

Briljirali su košarkaši Italije na kvalifikacionom turniru u Beogradu, timski duh ekipe Romea Sakatija osetila je i selekcija Srbije u onoj turobnoj noći u Pioniru. Lepo su delovali i Italijani na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su bili bolji od Nemačke. Ali su Australijanci pokazali da se može parirati raznovrsnoj igri Azura. Kenguri su slavili u jednom od derbija drugog kola košarkaškog turnira i praktično sa maksimalnim učinkom obezbedili plasman u četvrtfinale – 86:83.

Sjajan meč viđen je u Saitami, predgrađu Tokija. Italija je mučila vrlo dobar tim Australije na sličan način kao i Srbiju. Dobrim protokom lopte Italijani su uspevali da dolaze u čistu poziciju i pogađaju. I još jedna sličnost sa beogradskim mečom. Vrlo dobaro je igrao Polonara. Pratili su ga Fontekio i Manion.

Izabrane vesti

Imala je Italija poen prednosti na poluvremenu, ali Australija je imala više raspoloženih aduta. Plejmejker Kengura Mils odlično je razigravao centre Lendejla i Inglsa. Upravo je Mils bio inicijator serije tokom treće deonice (12:0), koja je olakšala posao Australiji. Nekadašnji centar Partizana Džok Lendejl bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca susreta. Briljirao je australijski centar, posebno pred protivničkim košem (imao četiri ofanzivna skoka). Na kraju je Džok Lendejl imao 18 poena uz sedam uhvaćenih lopti. Australija je imala petoricu dvocifrenih igrača, što je, ispostavilo se, bio jedan od ključnih detalja. Prosto, Mils je razigrao kompletan tim (16 poena i šest asistencija).

Italija je bila uporna do kraja meča. Uspevala da smanji razliku na tri poena 20 sekundi do kraja, ali više od toga nisu mogli. Najbolji kod poraženog tima bio je Fontekio sa 22 poena, Manion je postigao jedan manje.


tagovi

Džok Lendejltokio 2020Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara