28. jul  2021. 10.45  →  14.51 | Izvor: Tanjug

Na prelazima zadržavanje vozila oko pola sata

NOVI SAD -

Na graničnom prelazu Gostun, zadržavanje na izlazu i ulazu za putnička motorna vozila je 30 minuta, kao i na graničnom prelazu Špiljani, saopštili su Putevi Srbije.

Na graničnom prelazu Kotroman, zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 40 minuta, a na graničnom prelazu Preševo, zadržavanje na izlazu i ulazu za putnička motorna vozila je 30 minuta.

putevi, saobracaj, suv, put

Na graničnom prelazu Gradina, zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 20 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova, na graničnom prelazu Kelebija, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Na auto-putu E-75, granični prelaz Horgoš-petlja Horgoš, u smeru od graničnog prelaza Horgoš ka Novom Sadu, do 12. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije.

Radovi su u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj je u zoni radova preusmeren u zaustavnu saobraćajnu traku, saopštili su Putevi Srbije.

Na auto-putu E-75, Lapovo-Markovac, do 13. avgusta radovi na rekonstrukciji natputnjaka. Za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka iz smera Beograda i preticajna saobraćajna traka iz smera Niša.

Jošanička Banja - Kopaonik, do 1. novembra obustava saobraćaja u punoj širini kolovoza zbog rekonstrukcije puta. Alternativni putni pravac za Kopaonik: Biljanovac - Raška - Rudnica - Kopaonik, iz pravca Kruševca: Kruševac - Brus - Brzeće - Kopaonik.

Putni prelaz Kolari, od 17. jula obustava saobraćaja na delu državnog puta II B reda br. 352 zbog radova na putno-železničkom prelazu, ukrštaj sa državnim putem. Nije moguć izlaz sa auto-puta ka Smederevu, na petlji Kolari, kao i ulaz iz Smedereva na auto-put. Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima preko petlje Vodanj, petlje Smederevo (Ralja) i petlje Požarevac.

Sastav Reka - Crna Trava, do 31. jula od 7 do 17 časova radovi na presvlačenju kolovoza asfalt-betonom, uz naizmenično propuštanje vozila.