Počela zamena javne rasvete u Pirotu, stare sijalice se recikliraju 1Foto: Pixabay/Pexels

U Pirotu i okolnim selima će do septembra biti zamenjeno oko 6.300 svetiljki, a biće izmeštena i merna mesta koja su sastavni deo sistema.

Do sada je zamenjeno 800 svetiljki javne rasvete i stare sijalice se dovoze na Regionalnu deponiju Pirot gde se rastavljaju i biće reciklirane, a novcem od toga biće kupljena nova oprema za deponiju, rekao je gradonačelnik Vladan Vasić.

Najavljeno je i da će Javno preduzeće „Komunalac“ pptraviti stubove javne rasvete.

Javnu rasvetu rekonstruišu Gradska uprava Pirota i firma „Emporio tim“ u javno-privatnom partnerstvu.

Gradski energetski menadžer Bojan Ivković je rekao za Betu da projekat obuhvata i vođenje celog sistema u periodu garancije od 12 godina.

Privatni partner ulaže svoja sredstva i opremu i bavi se održavanjem sistema.

Program menadžer „Emporio tima“ Nenad Nikolčić je izjavio da prve procene ukazuju da će ulaganja te firme u LED rasvetu i nove sisteme biti dva miliona evra.

Ovo je treći projekat javno-privatnog partnerstva koji realizuje Grad Pirot: prvi je bilo uvođenje grejanja na bio-masu u četiri škole, a drugi je javni gradski prevoz.

Na deponiji se reciklira i otpad od radova na rekonstrukciji zgrade Opšte bolnice Pirot, te će novac od recikliranja biti dat bolnici, rekao je direktor Deponije Nebojša Ivanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari