Veslači Vasić i Mačković u finalu Olimpijskih igara, cilj im je medalja 1Foto: EPA-EFE/URS FLUEELER

Srpski veslački dvojac Miloš Vasić i Martin Mačković rekli su da su zadovoljni današnjim plasmanom u finale Olimpijskih igara u Tokiju i da je cilj medalja.

„Ovo je veliki uspeh. Išli smo korak po korak nakon svega što nam se dešavalo prilikom dolaska u Tokio. Tempirali smo dobro formu, danas smo izveslali svoju najbolju trku. Želimo da se što pre oporavimo i da sutra napadnemo medalju. Konkurencija će biti vrlo jaka, iako su neko favoriti ispali. Sve ih poznajemo, ali idemo da veslamo našu trku, nadam se do medalje“, rekao je Vasić, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Srpski dvojac bez kormilara Vasić i Mačković plasirao se u finale pošto je jutros zauzeo drugo mesto u drugoj polufinalnoj trci.

Vasić i Mačković su u drugoj polufinalnoj trci zauzeli su drugo mesto rezultatom 6:17,47 minuta.

„Zadovoljni smo, iako mislim da možemo da budemo i brži. Za sada smo ostvarili cilj. Od kada smo krenuli da radimo sa trenerom Nikolom Stojićem znali smo šta je cilj i sada smo nadomak njega. Želimo da krunišemo naš rad. Ja sam uživao u današnjoj trci, upijao sam svaki momenat“, naveo je Mačković.

Srpski veslači su za prvoplasiranim hrvatskim parom braćom Martinom i Valentom Sinkovićem zaostali 1,84 sekunde.

Finalna trka na programu je u četvrtak od 2.18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari