Rezzime jučerašnjeg dana (utorak): Englezi gužvali tikete

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.07.21. | 07:42

Pogledajte ko vam je 27. jula doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDEpogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

OMONIJA - DINAMO ZAGREB (tip 2, kvota 2,50) - rezultat 0:1 (0:0)

Svaka pobeda i svaki gol naših klubova u kvalifikacijama bitni su da bismo ostali među prvih 15. Hrvatska, Kipar i Švajcarska dišu za vratom. I oni bi da od sezone 2023/24. imaju dva predstavnika u Ligi šampiona. Potvrdili su to fudbaleri Dinama na Kipru. Uporni su bili Modri da matiraju golmana Omonije, iako su imali 2:0 iz prvog meča, a protivnik se i nije baš pokazao kadar da u revanšu izbegne eliminaciju. Bez obzira na lepu prednost, Zagrepčani su napadali i napadali, sve dok u 79. minutu Luka Menalo nije konačno pogodio metu. Učinio je to veštim trzajem glavom iz okreta na centaršut Josipa Mišića iz prekida.

Opširnije OVDE.

FLORA - LEGIJA (tip 2, kvota 1,73) - rezultat 0:1 (0:0)

Gosti su doputovali sa 2:1 iz Varšave, na kraju i još jednom pobedili (1:0), ali je do 67. minuta rezultat bio 0:0. Umakao je u tom trenutku Rafael Lopez i lako smestio loptu u mrežu na centaršut Josipa Juranovića, ali samo minut ranije Estonci su mogli do pogotka i vođstva, koje bi potencijalno značilo produžetke. Grčki arbitri, predvođeni Anastasijosom Papapetruom, poništili su gol zbog ofsajda, mada je veliko pitanje da li ga je bilo.

Opširnije OVDE.

ČELSI - BORNMUT (tip 1, kvota 1,73) - rezultat 1:2 (0:0)

Maksimalno je Tomas Tuhel izmešao karte, što se osetilo u igri Čelsija. Ali ne i u rezultatu, jer prvak Evrope je posle preokreta uspeo da slavi protiv Bornmuta. Trešnjice su povele sredinom drugog poluvremena, ali su rezervisti Broja i Ugbo za samo četiri minuta preokrenuli rezultat.

TORKI - TRURO SITI (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 3:0 (1:0)

Rutinski trijumf Torkija protiv Truro Sitija. Otvorio ga je na startu meča, duplirao prednost pred istek sat vremena igre, a trijumf potvrdio u završnim minutima. Truro Siti nije imao šanse, "kec" je došao bez ikakvih problema.

ŽALGIRIS - FERENCVAROŠ (tip 2, kvota 2,00) - rezultat 1:3 (0:1)

Prethodna godina ostaće zabeležena kao istorijska u arhivi Ferencvaroša, a dueli sa Barselonom, Juventusom i Dinamom iz Kijeva osim što će se prepričavati generacijama, doneli su očigledan iskorak mađarskom klubu koji je posle rutinske eliminacije Prištine prilično sigurno i lako iz trke za grupnu fazu Lige šampiona izbacio i Žalgiris.

Opširnije OVDE.

HIBERNIJANS - FOLGORE (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 4:2 (1:2)

U prvom meču raspucan, u drugom još efikasniji. Posle tri gola u prvoj, Hibernijans je u drugoj utakmici postigao četiri gola i prošao u narednu rundu. Mada, nije išlo glatko kako rezultat govori, jer Folgore je posle primljenog gola u ranoj fazi uspeo da preokrene rezultat do poluvremena i najavi eventualno iznenađenje. Međutim, trajala je nada svega dva minuta, već u 47. Hibernijans je izjednačio, a potom i opravdao ulogu apsolutnog favorita, sprečivši iznenađenje.

PRECRTANO

HELSINKI - MALME (tip 2, kvota 2,30) - rezultat 2:2 (1:1)

Postao je Veljko Birmančević pravi džoker Jona Dala Tomasona. Trener Malmea retko kada mu ukazuje priliku u startnoj postavi, ali kad god mu pruži šansu, odgovor bivšeg fudbalera Čukaričkog je pozitivan. Večeras, u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija ista situacija – posmatrao je Birmančević sa klupe kako rival iz Finske preti da pomrsi račune njegovoj ekipi na putu ka trećoj rundi, a onda sredinom drugog poluvremena ušao sa klupe i četiri minuta kasnije postigao gol, kojim je sprečio da meč ode u produžetke – 2:2 (ukupnim rezultatom 3:4).

Opširnije OVDE.

STIVENEJDŽ - VOTFORD (tip 2, kvota 1,53) - rezultat 1:1 (1:1)

Votford je rotiranje igrača, za razliku od Čelsija, koštalo pobede na prijateljskoj utakmici, iako je na suprotnoj strani bio četvrtoligaš. Štaviše, Stivenejdž je imao vođstvo od drugog minuta, ali nije uspeo da ga sačuva. Votford je izjednačio do odlaska na odmor, međutim, nije uspeo da preokrene rezultat, iako je imao gotovo sat vremena da to učini.

ROTERAM - NJUKASL (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 1:1 (1:0)

Baš kao i Votford, ni Njukasl nije uspeo da savlada niželigaša na pripremnoj utakmici. Doduše, imao je nešto težeg rivala, pošto se Stivenejdž takmiči u trećem rangu. Ali je zato bio i mnogo dalji od trijumfa, pošto je izjednačujući gol postigao tek u 84. minutu.

KRISTAL PALAS - ČARLTON (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 2:2 (1:1)

Još jedan kiks premijerligaša u pripremnoj utakmici. I ovog puta protiv niželigaškog rivala. S tim da je za razliku od Njukasla i Votforda, Kristal Palas dva puta imao prednost, ali je Čarlton bio uporan, nije odustajao i u oba navrata stizao do izjednačenja. Drugi put na desetak minuta pre kraja meča.


tagovi

rezzimerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara