Stadion Nilton Santos u Riju (©Reuters)
Stadion Nilton Santos u Riju (©Reuters)

Serija B: Vreme je za buđenje Botafoga

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 23:15

Tim iz Rio de Žaneira na svom terenu dočekuje CSA u odloženom meču drugoligaškog karavana u Brazilu

Ove sezone u elitnom rangu brazilskog fudbala razbila se "velika četvorka" timova iz Rio de Žaneira. U Seriji A ostali su Flamengo i Fluminense, dok su Vasko da Gama i Botafogo morali da se presele u niži rang. Očekivalo se da bi ovi timovi mogli ekspresno da se vrate u najbolje društvo, ali posle 14 kola Moreplovci su tek šesti, dok Botafogo zauzima 12. mesto sa samo 16 bodova (samo četiri pobede).

Nisu mnogo odmakli timovi iz vrha, osim lidera Nautika. Prošle godine tim iz Rija je imao skupe strance, Japanca Kejsukea Honde, nekadašnjeg igrača CSKA iz Moskve i Milana i bivšeg fudbalera Čelsija i Herte Salomona Kalua, ali su rezultati izostali. Botafogo je prošle sezone bio poslednji u Seriji A.

Izabrane vesti

U ovom šampionatu u drugoligaškoj konkurenciji skromniji sastav, a i rezultati su slabi. U Rio noćas (02.30) na stadionu Nilton Santos dolazi CSA u odloženom meču šestog kola. Gosti imaju dva boda više od domaćina, a bez poraza su već tri kola (sedam bodova).

02.30: (2,25) Botafogo (3,00) CSA (3,30)

Botafogo je imao dva vezana poraza, a prošle nedelje je slavio u gostima protiv Konfijanse sa 1:0 golom Romilda. Domaćin će biti jači za povratnike Čaja i Ojamu koji su dugo van stroja zbog povrede. Pored njih vraća se i Pedro Kastro posle suspenzije zbog tri žuta kartona. U odbrani neće biti promena u odnosu na tim koji je dobio Konfijansu, dok će u napadu Marko Antonio da dobije šansu umesto suspendovanog Varlaja.

Van tima zbog povreda su Gatito, Igo Gabrijel, Ronald, Karli, Kavalijeri i Žonatan. Ugo se oporavlja od posledica virusa korona. Kod gostiju Renato Kajo je bio na klupi protiv Vitorije, ali bi noćas trebalo da se vrate u startnu postavu. Van stroja kod gostiju je Kristovam, Juri i Juri Kastiljo.

Botafogo je na pet utakmica u Riju tri puta dobio, a po jednom igrao nerešeno i izgubio. Poslednja dva meča nekadašnji šampion Brazila nije trijumfovao na svom terenu. CSA je bez remija na gostovanjima. Na pet mečeva ima dve pobede i tri poraza.

Pre dve godine ove ekipe su igrale u Seriji A, a oba meča dobio je Botafogo sa po 2:1.

BRAZIL 2 - ODLOŽENI MEČEVI

Sreda

02.30: (2,25) Botafogo (3,00) CSA (3,30)

23.55: (1,82) Avai (3,25) Remo (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2BotafogoBrazilCSA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara