Region

U BiH 28 novih slučajeva, dve osobe preminule

Autor: AP

Izvor: Beta

U BiH 28 novih slučajeva, dve osobe preminule

Izvor: Pixabay

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 časa registrovano 28 novih slučajeva oboljevanja od korona virusa od ukupno testiranih 1.820 osoba. U Federaciji BiH je zabeleženo 24 zaraženih, a u Republici Srpskoj četiri.

Preminule su dve osobe, obe iz Republike Srpske. Vlada Federacije BiH danas je produžila postojeće epidemiološke mjere za još dve sedmice, pošto je entitetski Krizni štab dostavio podatke Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH koji pokazuju da sedmodnevna incidenca iznosi 6,9 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Iako je incidenca, kako su naveli, i dalje niska, zabeležen je blagi porast broja zaraženih i smrtnih slučajeva u odnosu na prethodnu sedmicu, a u padu je ukupan broj hospitalizovanih pacijenata.

Iz Zavoda su istakli da rizik i dalje predstavlja povećan broj ulazaka turista i dijaspore u zemlju tokom leta, kao i odlasci državljana Bosne i Hercegovine u druge zemlje na godišnje odmore.

Vlada Federacije je naložila da se, osim postojećih prioritetnih grupa, počne s vakcinacijom radnika u obrazovnom sektoru, policiji, vatrogasnim službama, socijalnoj zaštiti i medijima, kao i studenata fakulteta zdravstvenih usmerenja.