Dostupni linkovi

Crna Gora: 145 novih slučajeva korona virusa, zaraženo 13 turista


Plaža nadomak Budve u leto 2020. godine, tokom pandemije korona virusa. (arhivska fotografija)
Plaža nadomak Budve u leto 2020. godine, tokom pandemije korona virusa. (arhivska fotografija)

U Crnoj Gori u posljednja 24 sata nije bilo preminulih od posljedica korona virusa, dok je registrovano 145 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) 27. jula.

Među novoinficiranima je i 13 turista koji borave u Crnoj Gori.

Trenutno je 856 aktivnih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore. Najviše inficiranih je u Budvi 227.

Zbog rasta broja novih infekcija, od 23. jula je na snazi zabrana rada diskoteka i noćnih klubova, a zabranjeno je održavanje žurki i festivala u zatvorenom prostoru.

Od početka pandemije u Crnoj Gori od posljedica povezanih sa COVID-19 preminulo je 1.627 građana.

Ukupan broj registrovanih slučajeva obolijevanja, od početka epidemije, u Crnoj Gori iznosi 101 352.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović pozvala je građane da se vakcinišu kako bi Crna Gora "izbjegla pune bolnice u slučaju naglog skoka zaraženih novim delta sojem".

Ministarka je 27.jula u odgovoru na poslaničko pitanje u Skupštini Crne Gore istakla da su sve preporuke koje su predviđene za korona virus primjenjive i za delta varijantu, koju, kako je istakla, niko neće izbjeći.

"Povećan kapacitet transmisije i povećana jača infekcija može dovesti do povećane hospitalizaicije ako rizične grupe nijesu vakcinisane", ističe ministarka.

Do sada je revakcinisano 37, 2 odsto punoljetnih građana Crne Gore. Masovna vakcinacija počela je 4 maja.

XS
SM
MD
LG