Dok isčekujemo 12. avgust kada ćemo saznati sve informacije o dugoočekivanoj HONOR Magic3 seriji, pojavile su se fotografije zvanične maske za ovaj smartfon, piše GSM Arena podsećajući da su tokom nedavno održanog Global CEO Tech Talk prvi čovek HONOR-a George Zhao i Cristiano Amon, predsednik i CEO Qualcomm Incorporated, govorili o saradnji ove dve kompanije, ali i najavili da će HONOR Magic3 imati Snapdragon 888 Plus čipset.

Tom prilikom, George Zhao je otkrio i detalje o inspiraciji za boje predstojeće HONOR Magic3 serije. Kako piše GSM Arena, radi se o takozvanom fenomenu Magic Hour, odnosno u periodu od 15 do 20 minuta pre zalaska ili nakon izlaska sunca, kada je ono na između -6 ° i -4 ° ispod horizonta i nebo se osvetljava tamnoplavom bojom. Kada je sunce između -4 ° i 6 ° iznad horizonta, nebo ima ružičastu ili ružičasto-zlatnu nijansu te su ovi tonovi bili inspiracija za boje novih HONOR pametnih telefona – Blue Hour i Golden Hour.

Takođe, prema pisanju ovog medija, ali i Phandroid, Zhao je istakao da će upravo zbog Snapdragon 888 Plus čipseta biti poboljšane performanse AI u HONOR Magic3 seriji za čak 20%. Takođe, on veruje da će ovi uređaji biti najbolji od svih koji će posedovati ovaj Qualcomm čipset.

Dok još uvek nagađamo o potencijalnim funkcijama i performansama telefona iz ove serije, pojavila se prva slika maske za HONOR Magic3 koja nagoveštava veliku kružnu kameru na kućištu telefona. Kako piše Phandroid postoji mogućnost da smartfoni iz ove serije imaju četiri zadnje kamere, međutim još nije poznato koje senzore će koristiti.

Prema navodima Pocket-lint, tokom reklame na jednom od kineskih TV programa bilo je moguće videti prednju stranu ovog telefona koja će po svoj prilici imati dve kamere na prednjoj strani uprkos glasinama da će ona biti ispod displeja.

Uskoro nas čeka i lansiranje ove verovatno najintrigantnije i najiščekivanije HONOR serije ikada, ali bez sumnje smo da su ovo telefoni koji će zbog svojih performansi biti prvi odabir za mnoge korisnike.