Vesti

0

Brnabić s delegacijom iz Egipta o turizmu, poljoprivredi i avio-saobraćaju

Autor: IG

Izvor: Beta

Brnabić s delegacijom iz Egipta o turizmu, poljoprivredi i avio-saobraćaju

Izvor: Beta/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom iz Egipta, koju je predvodio guverner Južnog Sinaja, general-major Kaled Foda Sadik, o unapređenju saradnje u turizmu, banjskom turizmu, poljoprivredi i avio-saobraćaju.

Brnabić je ocenila da ima prostora za razvoj saradnje i istakla mogućnost ulaganja u banjski turizam Srbije, s obzirom na to da su, kako je navela, Niška, Sijerinska, Bujanovačka i mnoge druge banje "sa ogromnim potencijalom za investiranje", saopštila je Vlada.

Dodala je da je poseta delegacije iz Egipta Nišu od izuzetnog značaja kako bi gosti stekli uvid u potencijale za ulaganja.

Kaled Foda Sadik je rekao da je, kao gradonačelnik Šarm El Šeika, glavnog grad Južnog Sinaja, izuzetno zadovoljan time što će Niš i njegov grad biti pobratimi, te će biti izgrađeni "parkovi kao sinonimi prijateljstva i saradnje".

Sadik je rekao da ima interesovanja za unapređenje avio saradnje Er Кaira i Er Srbije, posebno povećanja broja letova iz Srbije ka Šarm El Šeiku, za razvoj saradnje u poljoprivredi, visokom obrazovanju i razmeni studenata Niškog i Univerziteta u Šarm El Šeiku.

Brnabić je prihvatila poziv da poseti taj grad, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR