27. jul  2021. 13.55  →  19.30 | Izvor: RTV (Ivana Kamenarac)

Čurug: Neke ulice, posle više decenija, dočekale asfalt

ČURUG -

U toku je uređenje putne infrastrukture u nekoliko čuruških ulica u opštini Žabalj. Za pojedine meštane to će biti bukvalno ulazak u 21. vek budući da su na asfalt u svojim ulicama čekali decenijama.

video icon

Berta Kata se u Bolničku ulicu u Čurug doselila još 1978. godine i iako je još tada postojao projekat za uređenje mašine i radnike dočekala je tek pre par dana.

asfalt,, asfaltiranje

"Evo napokon dočekali smo i mi taj dan, svanulo nam je kada smo videli da i nama dolazi taj put. Živeli smo u prašini i sad napokon mislim da za nas konačno dolazi neko svanuće, presrećni smo."

A razloga za sreću, prema rečima predsednika opštine Žabalj, Uroša Radanovića, imaće i žitelji još nekoliko čuruških ulica.

"Ove godine će se raditi negde oko 800 metara novog asfalta i još dva kilometra rehabilitacije postojećeg i sledeće godine još nekih 2,5 kilometra rehabilitacije. Od izuzetnog značaja je ceo ovaj projekat za kvalitet življenja stanovnika. Konkretno u ovoj ulici asfalt nikad nije prošao, to je višedecenijski problem."

Uređenje infrastrukture u Čurugu radi se uz podršku Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine koji je, uz 10 miliona opštine Žabalj, obezbedio još 100 miliona za tu namenu u ovoj godini.

"Ja moram da kažem da smo mi sproveli jedinstvenu javnu nabavku u iznosu od oko 250 miliona dinara koji će se raditi dvogodišnje, a projektom će biti obuhvaćeno 4,5 rehabilitacije puteva i oko kilometar novog asfalta", rekao Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

I tu se ulaganja u Čurug neće završiti, obećavaju nadležni. U planu je raspisivanje tendera za izgradnju bolnice za duševno obolela lica, kao i završetak projekta izgradnje škole i sportske hale koji je započet još 1995. godine.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Djole Zabaljac  12. 08. 2021. | 16:28
Samo se u Čurug ulaže, a ostala mesta opštine Žabalj kao i da ne postoje. Zasade drvo dva i kažu eto uložili smo, voda očajna, putevi ne postoje, sve rupa do rupe, znakova na putevima nema.