Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Novak igra sutra ujutro oko devet časova, pa opet posle podne! U četvrtfinalu na Belorusa ili Japanca

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 13:41

Poznat raspored i potencijalni rivali srpskog asa

Novak Đoković ima otvoren put do medalje u Tokiju.

Srpski as gazi prema očekivanjima u dosadašnjem delu olimpijskog tunira i bez problema je savladao prve dve prepreke za plasman u osminu finala. Tu ga čeka španski teniser Alehandro Davidovič Fokina koji trenutno zauzima 34. mesto na svetskoj tang listi i ima 22 godine. Mnogo više mu leži šljakasta podloga kao i većini Španaca dok na bržim podlogama poput ove u Tokiju nije imao previše uspeha.

Izabrane vesti

Đoković će protiv Davidovič Fokine igrati sutra ujutro treći meč na centralnom terenu. S obzirom da program počinje u 11.00 časova po lokalnom vremenu, za očekivati je da se Srbin i Španac pojave na terenu nekih tri i po sata posle toga. Možda i pola sata ili sat vremena kasnije, u zavisnosti od rezultata prethodna dva meča na centralnom terenu i koliko će oni trajati. Po našem vremenu bi to trebalo da bude oko 9.00 ujutro. Svakako, Đokovićev meč osmine finala ne treba očekivati pre pomenutog termina već samo kasnije ako se prethodni mečevi oduže.

Zanimljivo je da će Novak posle duela sa Davidovič Fokinom imati još jedan meč sutra. Takođe na centralnom terenu. Nekih dva sata posle odigranog meča osmine finala u singlu, očekuje ga prvo kolo u miks dublu u kojem igra u paru sa Ninom Stojanović. A prvi rival ima je brazilska kombinacija Melo/Stefani. Taj meč bi trebalo da bude na programu u popodnevnim časovima. U zavisnosti kad Đoković završi svoj meč u dinglu i kada se završi meč koji ide posle njega na centralnom terenu i u kojem se sastaju hrvatski dubl Mektić/Pavić protiv japanskog para Nišikori/Meklahlan.

Poznati su i potencijalni rivali Đokovića u četvrtfinalu. Ako savlada Davidoviča Fokinu, Novak će u borbi za plasman u polufinale igrati protiv boljeg iz duela domaćeg tenisera Keija Nišikorija i Belorusa Ilje Ivaške. Iskusni Japanac ne igra ove sezone kao nekad, zauzima tek 69. mesto na svetskoj rang listi ali se za Olimpijske igre na domaćem terenu posebno pripremio i naoštrio. U prvom kolu je iznenadio petog nosioca Andreja Rubljova. Danas je u drugom kolu nešto teže izašao na kraj sa američkim teniserom Markosom Gironom – 7:6, 3:6, 6:1.

Nišikori će u osmini finala biti favorit protiv Belorusa Ilje Ivaške koji je u prvom kolu iznenadio desetog nosioca Gaela Monfisa, a zatim je danas u drugom kolu tesno pobedio iskusnog Rusa Mihaila Kukuškina 6:7, 6:3, 6:3. Belorus je 66. na svetu i odgovara mu igra na bržim podlogama. Dobar je u servis volje igri što govori i današnjih 11 as servisa u pobedi protiv Kukškina. Ipak, Nišikori je favorit.

Đoković protiv Nišikorija u karijeri ima skor 16:2, dok se sa Belorusom nikada nije sastajao. 


tagovi

tokio 2020Novak ĐokovićKei Nišikori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara