Ekonomija

0

Štada i Sanofi potpisali sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja

Autor: IG

Izvor: Beta

Štada i Sanofi potpisali sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja
Farmaceutska kompanije "Štada" (STADA), u čijem sastavu posluje i vršački Hemofarm, objavila je danas da je sa kompanijom "Sanofi" zaključila sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama među kojima je i Srbija, a u cilju, kako je navedeno, doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na ovim tržištima.

Počev od novembra ove godine, "Sanofi" će distribuirati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje preko kompanije "Štada" u 20 zemalja Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku, kao i ostale zemlje Balkana, uključujući i Srbiju, precizirano je u saopštenju.

"Štada" će te brendove plasirati kroz svoju prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

Istaknuto je da ovaj ekstenzivni sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro brendova, među kojima su i proizvodi Allegra, Bisolvon, Dulcolax, Essentiale Forte N, odnosno proizvodi za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za ublažavanje bolova, za bolji rad organa za varenje, vitamini, minerali, dodaci ishrani, dermatološki preparati.

Direktor sektora zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji "Sanofi", Paul Martingel, izrazio je zadovoljstvo zbog postignutog sporazuma.

"Drago nam je što će komercijalni raspon i prisustvo 'Štade' omogućiti da nastavimo da gradimo još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju brendova. Uvereni smo da će ova saradnja omogućiti da na dobiti budu svi, kako obe kompanije, tako i zdravlje i dobrobit potrošača na ovim tržištima", kazao je Martingel.

Ukazano je da do sklapanja partnerstva dolazi ubrzo posle najave da "Štada" od kompanije "Sanofi" kupuje 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje etabliranih u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Nemačku, Italiju, Poljsku i Španiju.

Među tim proizvodima su i Modafen tablete za ublažavanje simptoma prehlade i gripa, Frubiase dodaci ishrani za sportiste, Viscontour asortiman za negu kože bez alergena i drugi.

Globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje "Štade" Volker Zidov kazao je da u strategiji njegove kompanije zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu, zajedno sa generičkim lekovima koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima.

"'Štada' je po prodaji među pet najuspešnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Ovaj sporazum sa kompanijom 'Sanofi' predstavlja dodatni dokaz da je Štada pouzdan i poželjan partner, a svoju poziciju nastavljamo da jačamo", istakao je Zidov.

Kompanija "Štada", sa sedištem u Nemčkoj, koja ima više od 12.000 zaposlenih širom sveta, prodaje svoje proizvode u oko 120 zemalja.

U poslovnoj 2020. godini "Štada" je ostvarila prodaju veću od tri milijarde evra i korigovanu dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 713,3 miliona evra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR