Najnovije vesti
Vesti Beograd
Na Starom gradu postavljaju parking senzore, a dok to ne završe, TEŠKO ĆETE NAĆI MESTO ZA PARKIRANJE

Na Starom gradu postavljaju parking senzore, a dok to ne završe, TEŠKO ĆETE NAĆI MESTO ZA PARKIRANJE

Sistem obaveštavanja vozača na uličnoj mreži o slobodnim parking mestima putem senzora, od 9. avgusta trebalo bi da bude dostupan i na području Starog grada. Zbog toga se od sinoć uklanjaju vozila, te građani koji ne zateknu svoje vozilo tamo gde su ga parkirali, mogu ga potražiti u "Parking servisu".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Senzori za parkiranje Foto: JKP Parking servis / Grad Beograd
Senzori za parkiranje
Senzori za parking mesta
Foto: JKP Parking servis / Grad Beograd
Senzori za parking mesta

Građani opštine Stari grad od juče se žale na nemogućnost parkiranja zbog ugradnje senzora. Kako je to bilo i pre nekoliko godina na Vračaru, ukoliko ne pomerite svoje vozilo na vreme, ukloniće ga "pauk", a potom vratiti na približno mesto. Ono što je važno, troškove ne snose građani!

Biće ugrađeno ukupno 1.829 parking senzora, a na 44 lokacije biće postavljeno 85 tabli obaveštenja.

Nakon završenih radova podzemnog dovođenja napajanja strujom za potrebe Sistema, "Parking servis" je počeo juče sa postavljanjem opreme. Putem flajera i plakata Opština Stari grad obaveštava stanare i vozače o uvođenju sistema i moli za razumevanje, zbog eventualnog premeštanja ili izmeštanja (prenosa) vozila sa jednog parking mesta na drugo mesto.

Pročitajte još

- U saobraćajno nejopterećenijim delovima Beograda senzori doprinose smanjenju gužvi zbog prekomernog kruženja vozila u potrazi za slobodnim parking mestom, a samim tim i smanjenju emisije štetnih gasova - rekao je za "Novosti" Miloš M. Petrović, iz JKP "Parking servis".

Predsednik opštine Radoslav Marjanović navodi da veruje da će postavkom senzora od Francuske do ulice Pjarona de Mondezira i od Dušanove do Vasine, sugrađani uštedeti vreme.

Podsećamo, "parking servis" aplikacija za mobilne telefone navodi vozače do najbližih slobodnih parking mesta.