Pajtić: Skandirao sam "Vučiću, lopove", a ne "Vučiću, pederu" 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Vučić se mora prvo usaglasiti sa svojim partijskim glasilom – Informer je objavio da je na mitingu “Osvetlimo Srbiju” bilo 15.000 ljudi. Mali Alek bi to video i svojim očima da nije kao miš pobegao iz zgrade Vlade pre mitinga, tako da svakako nije mogao skandirati zajedno sa demonstrantima, kaže za Danasov portal Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke i profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

On tako komentariše tvrdnje koje je o njemu danas ponovo izrekao predsednik Srbije Aleksandar Vučič.

Kako je preneo N1 na svom portalu, Vučić je na konferenciji za novinare kazao da mu ne smeta da mu viču „Vučiću, pederu“. Predsednik Srbije je takođe ponovio tvrdnju da je Bojan Pajtić „već na prvim većim protestima protiv njega nosio transparent „Vučiću, pederu““, pa je on „izašao i vikao sa njim“.

Govoreći na tu temu, Pajtić navodi:“Nikada nisam skandirao “Vučiću, pederu”, jer je to besmisleno. Skandirao sam “Vučiću – lopove”, jer je to slogan koji najbolje oslikava prirodu njegovog kleptoktatskog režima““.

Povodom najnovijih javnih aktivnosti i tvrdnji ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića, čije ime se dovodi u vezu sa “krupnim” aferama, Bojan Pajtić kaže:“Stefanović pokušava da amortizuje političku štetu koju je pretrpeo poslednjih dana, međutim sadržaj njegove izjave u kojoj najavljuje da će se “novi ljudi vratiti u Drvar” upućuje nas na to da on nema ni elementarnu koncentraciju, budući da nije jasno kako se to “novi ljudi” negde vraćaju, ako su u toj sredini novi?””

Kako naglašava naš sagovornik:”Ministar odbrane, očigledno, grčevito pokušava da sa sebe skine breme skandala koji ga prate, ali ni sam ne uspeva da se fokusira na druge teme”.

Pajtić ističe: “Sumnjam da će (Nebojša Stefanović, prim. novinarke) tužiti režimske medije, a i ako ih tuži, taj parnični postupak neće imati veliki značaj”.

Bojan Pajtić zaključuje: “Najava tužbi je pokušaj da spreči da ponovo o njemu pišu u negativnom kontekstu. S obzirom da je upravo Stefanovic učestvovao u nizu tabloidnih hajki protiv nevinih ljudi, ovo što mu se dešava je delić kosmičke pravde koju zaslužuje”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari