Boško Obradović: Vučić se ne može sakriti iza bilo koga ili bilo čega 1Foto: FoNet/ Marija Đokovic

Vučić je uvek bio onaj koji se najviše pitao bez obzira na kojoj je državnoj funkciji bio, tako da je njegova odgovornost najveća i ne može se sakriti iza bilo koga ili bilo čega, kaže za Danas lider veri Boško Obradović.

On povodom ulaska koalicije SNS i SPS u desetu godinu vlasti kaže da je dva mandata svake vlasti dosta, a ova vlast je već 10 godina na čelu države.

– Da su bili najbolji trebalo bi ih menjati posle decenije vlasti, a daleko su od najboljih. Za njihovo vreme zacario se kriminal i korupcija, negativna kadrovska selekcija i vladavina lažnih diploma i kupljenih doktorata. Proces predaje Kosova i Metohije je odmakao, a demokratija je obesmišljena i svedena na puku formu. Mediji su pod cenzurom, izbori su nepošteni, nezavisne državne institucije ne postoje, Skupština je bez opozicije – navodi Obradović.

Prema njegovim rečima, Srbija se pretvara u stranu koloniju.

– Strane banke su preuzele kompletno bankarsko tržište, kao i strani trgovinski lanci trgovinu i strani izdavači štampanje udžbenika. Vlast našim parama subvencioniše strane kompanije dok propada domaća privreda i poljoprivreda. Pretvaramo se u zemlju jeftine radne snage. Nikada nismo bili više zaduženi prema inostranstvu. Demografski izumiremo, rađa se manje dece nego za vreme Prvog i drugog svetskog rata. Strane kompanije donose prljave tehnologije i ugrožavaju našu životnu sredinu. Imamo veliki problem sa zdravim vazduhom, zdravom hranom, vodom i zemljom – navodi Obradović.

I ukazuje da su sve to rezultati sadašnje vlasti za ovih 10 godina.

– Vučić je uvek bio onaj koji se najviše pitao bez obzira na kojoj je državnoj funkciji bio, tako da je njegova odgovornost najveća i ne može se sakriti iza bilo koga ili bilo čega. Vreme je za smenu političkih generacija i promenu ne samo vlasti već kompletnog korumpiranog sistema koji se ovde nije menjao tri decenije – zaključuje Obradović.

O ovome su za naš list govorili i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, kao i zamenik predsednika SSP Borko Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari