BiH

Izetbegović: Ne treba dolijevati ulje na vatru, na političarima je da spriječe sukobe

Izetbegović: Ne treba dolijevati ulje na vatru, na političarima je da spriječe sukobe
Foto: Nedžad Uglješa | Izetbegović: Ne treba dolijevati ulje na vatru, na političarima je da spriječe sukobe

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije kazao je danas da ne treba dolijevati ulje na vatru i da treba čekati smirenje tenzija.

"Nadam se da ćemo u budućnosti biti pametniji, odlučivati sami i napraviti zemlju kojoj ne treba visoki predstavnik", izjavio je Izetbegović, a nakon otkazivanja sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kao predsjedavajući Doma narada BiH kazao je da će biti na vezi sa Nikolom Špirićem i Draganom Čovićem i da će vjerovatno odgoditi sjednicu zakazanu za četvrtak.

Na pitanje šta očekuje od Kristijana Šmita koji u ponedjeljak preuzima  OHR Izetbegović je rekao da je on pametan i smiren čovjek i da će znati kako se nositi sa svim.

Izetbegović je rekao da će lideri sigurno razgovarati i da su krize neizbježne poslije tragedije koja nas je zadesila prije dvije, tri decenije.

"Nadam se da nećemo doći do velike, duboke krize koja bi nas odvela u sukobe, a to je na političarima da urade da se ne desi", podvukao je on.

Tvrdi da je bilo pritisaka od dijela međunarodne zajednice na visokog predstavnika Valentina Incka da ne donese ovaj zakon, ali da u  BiH nije bilo snage da se to uradi, te smatra da je Incko pomogao svima u BiH pa i srpskim predstavnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije