Tekst objavljen: 27.07.2021 11:45        


Protekla trgovačka sedmica donela je blagi oporavak domaćeg tržišta akcija, dok je ukupan promet bio solidan zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao je 0,6 odsto na 772,9 poena, dok je ukupan promet iznosio milijardu dinara (8,6 miliona evra)

Blagi rast Belexa, prometi i dalje skromni


Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je nastavila usko da oscilira oko nivoa od 3.700 dinara gde se nalazi poslednjih skoro mesec dana. Ostvaren je promet od 9,7 miliona dinara.



Prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) takođe su blago oscilirale oko ustaljenog nivoa od 7.200 dinara uz realizaciju od 2,4 miliona dinara. Kompanija je u prvih šest meseci ostvarila izvoz vredan 104,3 miliona evra, saopštilo je domaće Ministarstvo finansija koje objavljuje listu najvećih izvoznika. Naftna industrija Srbije (NIIS) blago je porasla u sedmici ali nije uspela da se domogne nivoa od 600 dinara. Kompanija će u sredu, 28. jula, objaviti poslovne rezultate za drugi kvartal i prvih šest meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Dunav osiguranja (DNOS) blago su porasle na 3.646 dinara uz neveliki promet. Do kraja godine se očekuje podela akcija iz društvenog kapitala što bi moglo ovu akciju svrstati među likvidnije na tržištu. Impol Seval (IMPL) zabeležio je promet veći od milion dinara posle više od četiri meseca. Kompanija je najavila isplatu ovogodišnje dividende za 19. avgust, a u pitanu je isplata od 124,8 dinara po akciji (prinos 3,6 odsto).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza momentum vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana