Miomir Kecmanović (©Reuters)
Miomir Kecmanović (©Reuters)

Spala knjiga na Đokovića: I Kecmanović završio nastup u Tokiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.07.21. | 11:50

Ig Umber posle preokreta eliminisao srpskog tenisera – 2:1

Od četvoro srpskih tenisera u singlu na Olimpijskim igrama, u igri je ostao još samo Novak Đoković.

Imao je Miomir Kecmanović šansu da se probije do narednog kola, da baci rukavicu u lice Stefanosu Cicipasu, ali u nadmudrivanju sa Igom Umberom njegova je ruka prva zadrhtala. Iako je dobio prvi set, srpski teniser je na kraju potpisao kapitulaciju – 4:6, 7:6, 7:5.

Izabrane vesti

Umber je po rejtingu bio favorit uoči ovog duela, ali imao je Kecmanović šansu. Dobio je prvi set sa 6:4, ali u nastavku meča, u dva seta, nije uspeo da napravi brejk kojim bi meč okrenuo na svoju stranu.

U celom drugom setu viđena je samo jedna brejk prilika, imao je Miomir u prvom gemu, ali se Francuz odbranio. Nakon toga je svako čuvao svoj servis sve do taj-brejka. Umber je u njemu poveo 4:0, ali je Kecmanović uspeo da se vrati, da izjednači na 4:4, ali je tu i ostao.

Ni u trećem setu nije bilo brejk prilika do 2:2, kada je Kecmanović odbranio dve šanse koje su se ukazale Umberu. Ali, na 5:5, u najgorem trenutku, nije uspeo da se izvuče. Ukupno treća brejk šansa u setu bila je srećna za Francuza, koji je poveo 6:5, a nakon toga odservirao za pobedu. I u narednom kolu ga čeka Cicipas.

Za Miomira Kecmanovića su Igre završene, pošto ne igra u konkurenciji parova.


tagovi

Miomir Kecmanovićtokio 2020Tenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara