U Zrenjaninu stambene zajednice prioritet u poboljšanju energetske efikasnosti 1Foto: Pixabay/Ri

Nakon višegodišnjeg nezadovoljstva Zrenjaninaca kvalitetom i cenom daljinskog grejanja nikog nije iznenadila odluka da se sa sprovođenjem mera energetske efikasnosti u ovom gradu započne baš od zgrada priključenih na daljinsko grejanje.

Odlukom gradske vlasti stambene zajednice u Zrenjaninu, priključene na daljinsko grejanje, imaju prioritet u energetskoj sanaciji.

Tim povodom raspisan je javni poziv a kako se navodi u oglasu, pravo podnošenja prijava imaju stambene zajednice sa teritorije grada, koje imaju izabranog upravnika i čija se potrošnja toplotne energije meri kalorimetrima.

Kriterijumi za izbor prijava su potrošnja toplotne energije, redovnost izmirenja obaveza prema JP Gradska toplana i ugrađeni delitelji toplote.

Za saglasnost skupštine stambene zajednice potrebno je dve trećine glasova.

Maksimalan broj bodova po prijavi je 100, a prijavljivanje traje do 24. avgusta, s tim da je maksimalan broj prijava po ovom javnom pozivu 40.

Pre ovog poziva gradska uprava Zrenjanina raspisala je javni poziv za preduzetnike za sprovođenje mera energetske efikasnosti.

Ukupna planirana sredstva koje grad, zajedno sa sredstvima Ministarstva energetike,dodeljuje za ovu meru su 12,5 miliona dinara. Zbog velikog interesovanja preduzeća konkurs je produžen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari