Hronika

Uhapšen zbog pokušaja ubistva dvije osobe, zaplijenjeno oružje

Uhapšen zbog pokušaja ubistva dvije osobe, zaplijenjeno oružje
Foto: Arhiva / Ilustrativna fotografija | Uhapšen zbog pokušaja ubistva dvije osobe, zaplijenjeno oružje

TREBINJE - Trebinjska policija je uhapsila Miloša Markovića (26) zbog pokušaja ubistva dvojice sugrađana, Krste Rosandića i Nena Vojčića, potvrđeno je za "Nezavisne".

Sve se dešavalo u ponedjeljak popodne u trebinjskom naselju Mostaći, a za pola sata od pokušaja ubistva policija je uspjela uhapsiti Markovića.

Osumnjičeni je, kako nam je potvrđeno, uhapšen na drugom kraju Trebinja, u Garibaldijevoj ulici, na lijevoj obali Trebišnjice.

Marković je, prema izvještaju policije, oko 14 časova u prigradskom naselju Mostaći, gdje živi Rosandić, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca.

Metke je ispalio na njegovu kuću, i to prema njemu i Vojčiću, pa se nakon pucnjave udaljio.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, operativnim radom i brzom intervencijom na terenu policijski službenici Policijske uprave Trebinje su došli do saznanja gdje se nalazi M.M., te su osumnjičenog uhapsili u 14.30.

Kako su naveli, izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, a o svemu je obaviješten i okružni tužilac.

"Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju je ovaj događaj okvalifikovao kao izvršenje dva krivična djela. Radi se o krivičnom djelu teško ubistvo u pokušaju i krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", potvrdio je juče Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

U Tužilaštvu kažu da će se o daljim postupcima i prijedlogu za određivanje pritvora najvjerovatnije znati tek kad se slučaj obradi.

U ovom slučaju policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela.

Komšije pretpostavljaju da je ovom napadu prethodio sukob između mladića.

Međutim, iz policije nisu precizirali mogući motiv te navode da je sve još u fazi ispitivanja.

Ono što se zna jeste da su svi akteri, kako nezvanično saznajemo, odranije poznati policiji po, kako se spominje, sitnijim prestupima koje su činili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije