Kako prijaviti profil na Instagramu zbog maltretiranja? Evo kako prijaviti govor mržnje, nasilne komentare, agresivnu komunikaciju i sve ono što vas čini nesigurnim, nebezbednim, nekulturnim na vašoj omiljenoj društvenoj mreži Instagram.

Uostalom i sam Instagram, odnosno Facebook koji je i njegov vlasnik ističu da ne tolerišu govor mržnje, govor agresije, pretnje, maltretiranje.

Tako je početkom ove godine, kompanija uklonila 6,3 objava koje su sadržale govor mržnje. Većinu, 93% Instagram je samoinicijativno identifikovao.

Ali ovakvih objava ima i dalje a ukoliko su vama lično upućene ili se odnose na neke grupacije, događaje, stavove koji se odnose na etničku priapdnost, rasu, invaliditet, veru, seksualnu orijentaciju, bolesti, psovke treba ih prijaviti Instagramu koji će ih ukloniti.

Sledite uputstva kako to učiniti.

Kako prijaviti profil na Instagramu?

Prvo prevucite prstom ulevo preko dotičnog komentara na iPhone a ako imate Android dodirnite komentar. Onda, dodirnite ikonu uskličnika pa ikonicu “prijavite ovaj komentar”.

Bitno je napisati i zašto prijavljujete dotični komentar pa to ili napišite ili će vam biti postavljena neka pitanja o tom komentaru.

Instagram ističe da su vaše prijave anonimne i da neće moći niko da ih vidi, osim u slučaju ako se prijavljuje kršenje prava intelektualne svojine.

Nemojte se miriti sa govorom mržnje, agresije i pretnji jer time pristajete na ovakve objave.