IZDAJNICI: Belivukovi vojnici ubijali ljude koje je pratila policija!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Marina Lopičić, Public

SPREGA

IZDAJNICI: Belivukovi vojnici ubijali ljude koje je pratila policija!

Crna Hronika -

Najmanje četvoro ljudi ubijeno je u vreme kad ih je odmetnuti deo policije držao "na merama" i prisustvovao njihovim likvidacijama

Najmanje četvoro ljudi, koji su se vezivali za škaljarski klan, ubijeno je dok su bili "na merama" policije!

Ove informacije otkrio je gostujući na TV Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da je policija u to vreme formirala radnu grupu koja je pratila pripadnike oba klana, ali da je primećeno da su članovi škaljarskog klana ubijani iako su bili pod policijskim nadzorom.

- Srbija je napravila posebnu radnu grupu „Mangusta“, koja je služila za praćenje lica iz oba klana, od kojih je više lica iz samo jednog klana ubijeno. Policija prati čoveka, ne vidi da je neko prišao i ubio ga, nisu snimili, nisu slikali. Kako je to moguće da se desi, da se desilo samo jednom i ajde, moguće je, ali da se desi dva ili više puta, to ne mogu da poverujem. To su stvari koje ne želim da krijem, niko nema pravo nekoga da ubija. To više nikad neće da se događa, sve ispitujemo, ne krijemo ništa - rekao je Vučić.

Radna grupa

On je napomenuo da ne tvrdi ništa i da to može da bude i slučajnost, ali da ti policajci onda ne rade posao profesionalno i da ne mogu ni da ga rade. Imena osoba bliskih škaljarskom klanu koje su ubijene dok su bile „na merama“ policije nisu obelodanjena. Međutim, prema nezvaničnim izvorima iz istrage, otkriveno je da su među njima poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, kao i Vladimir Popović Pop, Siniša Milić i Dragoslav Miloradović. Svi su ubijeni 2018.

Vladimir Popović Pop
Vladimir Popović Popfoto: Sonja Spasić, Marina Lopičić

- Sve ubijene povezuje to da su bili bliski Filipu Koraću, do koga su navodno Belivuk i njegova grupa po svaku cenu želeli da dođu. Najdrastičniji primer je slika Gorana Veličkovića, koji je mučen i ubijen u Ritopeku, a na kojoj se vidi da su mu nožem na leđa urezali „Korać pi*ka“ - kaže izvor.

Dragoslav Ognjanović
Dragoslav Ognjanovićfoto: Marina Lopičić

On podseća da Korać važi za desnu ruku Luke Bojovića, koji pak važi za čoveka bliskog „škaljarcima“, dok su Belivuk i Miljković, prema operativnim saznanjima, ispostava kavačkog klana.

Dragoslav Miloradović
Dragoslav Miloradovićfoto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile

Paralelna struktura

- Sve se dešavalo dok je državna sekretarka u MUP bila Dijana Hrkalović, za koju se sumnja da je Belivuku i Miljkoviću pomogla da te 2018. budu oslobođeni za ubistvo Vlastimira Miloševića. Sumnja se da je napravila paralelnu strukturu u MUP, koju je stavila na raspolaganje ovoj kriminalnoj grupi - objašnjava on i dodaje da je osim četvorice pomenutih, u trenutku ubistva u novembru 2019. ispod automobila Ljubomira Markovića Kiće nađen uređaj za praćenje kakav koristi policija. Marković je, podsetimo, bio jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz i navodno je zbog dešavanja na Partizanovoj tribini bio u sukobu s Belivukom.

Ubistva, Dragoslav Miloradović, Siniša Milić, Dragoslav Ognjanović, Vladimir Popović Pop
foto: Kurir
stampano izdanje 26.07.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS U KURIRU POKLON IZNENAĐENJA I DODATAK STARS!

PIJANI ŠA VRIŠTAO I PRETIO PRED OCEM SVOJE DEVOJKE: Ubiću se ako me Tara ostavi

Danas ćete uz Kurir dobiti POKLON IZNENAĐENJA, samo izaberite dnevne novine sa poklonom koji želite.

Možete izabrati: drveni držač za telefon, futrolu za kreditne kartice i dokumenta, makazice za nokte, kesicu za lavandu, traku protiv komaraca, krpicu za čišćenje naočara, žicu za pranje sudova, mini-karmin, igračku za decu - ljigavac, ljuštilicu za voće i povrće, traku za nošenje ključeva i mnoge druge.

poklon
foto: Promo

U dodatku Stars pročitajte:

DRAMA U SKOPLJU! Pijani Ša vrištao i pretio pred ocem svoje devojke: Ubiću se ako me Tara ostavi! Komšije iz Makedonije svedoče o haosu koji je napravio Nenad Aleksić u kući Gorana Simova, kao i o skandalu u centru grada, kad je reper šutirao i udarao u džip starletine drugarice.

Intervju Ivan Gavrilović - sve tajne porodice Milošević: Marija je mrzela Cecu Ražnatović!

Zorannah vara fanove! Blogerka naplatila obožavaocima pretplatu na svoj sajt, a osam meseci ništa nije objavila.

Bacio oko: Mihajlo Šaulić muva bivšu ženu Simona de Karića.

Paparaco: Vesna Zmijanac se baš opustila!

stampano izdanje 26.07.2021.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track