Detalj sa meča Korintijans - Mineiro (©Reuters)
Detalj sa meča Korintijans - Mineiro (©Reuters)

Korinstijans da dokaže da ne nosi uzalud nadimak Timao

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 23:02

Brazilska Serija A: Velikan iz Sao Paula gostuje novom članu elite

Da se poredak u brazilskom fudbalu menja i da se kroji nova mapa na kojoj velikani više nisu u samom vrhu, već neko vreme lako je uočljivo. Lavinu je pokrenuo Kruzeiro, osetio je čari Serije B i iz nje ne uspeva da se iskobelja. U niži razred skliznuli su i Vasko da Gama i Botafogo, a ova sezona bi mogla da donese još nekog giganta Seriji B.

U Brazilu je fudbal religija, a šampionat maraton. I nema strašnije pomisli za fudbalske fanatike od pomisli da njihov tim ne bude deo elite. Osetili su to navijači Kruzeira, Vaska i Botafogaa, a ubrzo bi slična sudbina mogla da zadesi i Gremio i Sao Paulo, koji su u zoni ispadanja. Daleko smo od podvlačenja crte, ali ta dva velika imena tamošnjeg fudbala završila bi ispod vode kada bi se odrezali oni iz „crvene zone“. A, daleko nisu ni Internasional, Santos, Fluminense i Korintijans, koji protiv Kujabe zatvara 13. kolo (01.00).

Izabrane vesti

Kujaba se prvi put našla u prvoligaškom društvu. Poprilično mlad klub, osnovan 2001. godine, uživa u svakoj utakmici u Seriji A, za njih istorijskoj sezoni. I svaki duel sa gigantima za Kujabu je istinski spektakl. Bilo je potrebno vreme timu iz mato Grosa da se „otkravi“, a kada je popustila trena i noge se odvezale, fudbaleri Kujabe su počeli da „štrikaju“ po terenu.

Na poslednje četiri utakmica je neporažena, a Timao joj izlazi na crte posle dva poraza. Upravo je u prethodne dve utakmice Kujaba pokazala najviše i upisala dva trijumfa, pa duel sa Korintijansom za nju dolazi u pravi čas. Puni su samopouzdanja fudbaleri domaćeg sastava i spremni su za prvi skalp. Do sada su tukli Šapekoense i Atletiko Gojaniense, a ukoliko trijumfuju protiv Korintijansa obišli bi Timao i uskočili na mesto koje vodi u Kopa Sudamerikanu.

Trener Kujabe neće moći da se osloni na golmana Valtera i Džonatana Kafua, bivšeg igrača Crvene zvezde, koji je u Kujabu stigao upravo iz Korintijansa, gde se najblaže rečeno nije proslavio. Obojica su u Kujabi na pozajmici iz Korintijansa, pa zbog papiroloških zavrzlama nemaju pravo nastupa. Takođe, deefanzivac Paulao je suspendovan, dok su Everton Sena i Muriljo Ranhel suspendovani. Sa druge strane, Silvinjo neće imati na raspolaganju vezistu Gabrijela Pereiru, te Mantuana i Ruana Oliveiru.

BRAZIL 1 - 13. KOLO

Subota

Gremio - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Guedes 7 - Azevedo 31/

Palmeiras - Fluminense 1:0 (0:0)

/Manoel 54ag/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Baija 3:0 (0:0)

/Hulk 58, 79pen, Zaračo 90+1/

Flamengo - Sao Paulo 5:1 (0:0)

/Bruno Enrike 70, 73, 77, Gustavo Enrike 86, Santos 90+2ag - Arboleda 49/

Fortaleza - Bragantino 1:0 (1:0)

/Robson 13/

Atletiko paranaense - Internasional 2:1 (2:0)

/Terasns 37, Vitinjo 45+2 - Edenilson 65/

Santos - Atletiko Gojainense 0:1 (0:1)

/Ze Roberto 20/

Ponedeljak

Seara - Sport Resife 0:0

23.00: (2,20) Žuventud (3,05) Šapekoense (3,70)

Utorak

01.00: (3,35) Kujaba (2,80) Korintijans (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1Brazilska Serija AKorintijansKujaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara