Hoan Mohika (©Reuters)
Hoan Mohika (©Reuters)

Crvena zvezda se nećka, Olimpijakos pregovara o dovođenju Mohike

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 22:02

Kolumbijski bek na ceni

Sudbina je za Hoana Mohiku spremila plan da i u sledećem fudbalskom angažmanu njegove boje ostanu crveno-bele, samo je pitanje gde će na kraju kolumbijski reprezentativac da nastavi karijeru.

Sreda, 20.30: (1,45) Crvena zvezda (4,30) Kairat (7,75)

Izabrane vesti

Mohikino ime dugo se nalazilo na listi želja Dejana Stankovića, ali se gotovo mesec dana ništa novo nije čulo, ni pisalo o njemu, pogotovo ne kada je u pitanju dalje konkretizovanje interesovanja Crvene zvezde. Najnovija vest glasi - Hoan Mohika se ponovo nalazi na dnevnom redu stručnog štaba Olimpijakosa!

Prema tvrdnjama novinara katalonskog lista Mundo Deportivo koji prate isključivo dešavanja u Đironi, došlo je do zvaničnih kontakta Olimpijakosa i kluba iz komšijskog grada Barselone, pošto je Pedro Martins jasan u ideji da Mohikom pojača levi defanzivni bok. Istina, pominje se da je Mohika predmet zanimanja i drugih klubova, mada se njihova imena ne navode. Podsetimo, Mohikin agent je u jednom trenutku počeo da ga nudi na sve strane (Alaves, Trabzon, AEK, Olimpijakos...) pošto Đirona nema nameru da nastavi dalju saradnju. Kako se naglašava, s Mohikinim odlaskom rasteretio bi se najveći deo opterećenja na budžet pošto je njegova plata visoka za prilike španskog drugoligaša (postoji limit plata za takmičenje u ligi i Mohikin ugovor je iznad njega).

Mohika je prošle sezone bio na pozajmicama u Atalanti, pa u Elčeu, s tim što ni jedan, ni drugi klub nisu želeli da aktiviraju ponuđene otkupne klauzule kako bi ga definitivno preuzeli od Đirone.

Što se potencijalnog transfera u Crvenu zvezdu tiče, šanse da Mohika završi na stadionu Rajko Mitić iz dana u dan su sve manje. Kako se može čuti, sportski sektor osvajača duple krune nećka se oko toga da li da uopšte dovodi Mohiku sada, u situaciji kada je ostanak Milana Rodića izvesniji nego što je to bio slučaj po završetku prošle sezone. Iako Rodić sada praktično nema alternativu na levom defanzivnom boku, dovođenje Mohike potencijalno bi moglo da dovede do toga da dugogodišnji nezamenjivi šraf na toj poziciji izgubi svoj status, što ipak nije želja odgovornih u klubu.

S tim na umu, Mohika je sve dalje od Beograda i čini se sve bliži Pireju. Zanimljivo je da je Mohika samo jedan od igrača koji su se poslednjih godina dovodili u vezu sa dva grčkim i srpskim velikanom, koji tradicionalno imaju prijateljske odnose. Jedan od poslednjih slučajeva bio je Mateo Garsija...



tagovi

Hoan Mohikaletnji prelazni rok 2021FK Crvena zvezdaOlimpijakos

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara