AFRIKA: Bankari do boda u 101. minutu, nastavlja se agonija Gor Maje

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 21:42

Pogledajte kako su završene neke od utakmica koje su odigrane na afričkom kontinentu

NAJROBI SITI – BIDKO 1:2 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Nemaju puno ambicija Najrobi i Bidko u ovom trenutku, ali u takvoj situaciji su se bolje snašli gosti. Rivali sa sredine tabele su u prvom delu sezone podelili plen, ali u susretu bez gotovo takmičarskog značaja gosti došli do trijumfa. Poveo je Bidko preko Orema u 25. minutu i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Posle 19 minuta igre u drugom delu Gateri je duplirao prednost gostiju, ali je u 82. minutu Odera sa kreča vratio nadu Najrobiju. Ipak, nije bilo promena rezultata u nastavku, u samoj završnici viđen je po jedan crveni karton na obe strane.

ULINZI STARS – GOR MAJA 1:0 (1:0)

(Fudbal, Kenija 1)

Nastavlja se agonija najpopularnijeg kluba u Keniji. Gor Maja po sedmi put zaredom nije uspela da slavi. Poražena je od Ulinzi Starsa, koji je iskoristio krizu velikana da upiše deveti trijumf u sezoni. Gol odluke pao je u 17. minutu, postigao ga je Masinde. Domaćin je uprkos trijumfu ostao 10. na tabeli, dok je Gor Maja sada sa samo tri boda više sedma.

PIRAMIDS – NB EGIPTA 1:1 (0:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Gosti su se spasli u čak 11. minutu nadoknade, kada je Bambo poravnao rezultat sa kreča. Pre toga je Piramids do prednosti stigao i četvrtom minutu sudijske nadoknade, takođe sa bele tačke, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Fudbaleri Nacionalne banke Egipat su svakako zadovoljniji bodom, ali su i dalje u opasnosti da 28. kolo okončaju u opasnoj zoni. Imaju sada dva boda i utakmicu više od Asvana, koji je prvi ispod crte. Piramids je sa druge strane propustio priliku da se trijumfom nad jednom od slabijih ekipa u ligi izjednači sa trećeplasiranim El Masrijem, pa tako ima dva boda manje od tima koji sedi na mestu koje vodi na međunarodnu scenu.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara