');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

"Ovo je proces koji je počeo i koji će trajati": Čubrilović nakon sastanka predsednika parlamentarnih stranaka

Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj odbacili su svako nametanje na nivou BiH, rekao je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nakon sastanka predsednika parlamentarnih stranaka.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Nakon sastanku na kojem je doneseno nekoliko zaključaka, Čubrilović je na konferenciji za novinare naglasio da ne postoji legalni i legitimni visoki predstavnik, prenosi Srpskainfo.

Srpski predstavnici od sutra neće učestvovati u radu na nivou institucija BiH.

- Ne povlači se niko, samo nema uslova za rad u Predsedništvu BiH, parlametnu BiH i Savetu ministara - rekao je Čubrilović i dodao da nema uslova za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Pročitajte još

Čubrilović je naveo da je na današnjem sastanku bilo reči i o drugim zajedničkim aktivnostima koje će biti razmatrane u narednom periodu.

- Ovo je proces koji je počeo i koji će trajati - ocenio je Čubrilović.

Lideri političkih partija u RS nakon sastanka u NS RS
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Lideri političkih partija u RS nakon sastanka u NS RS

On je rekao da su predsednici stranaka danas dogovorili i da će preko poslaničkih klubova u proceduru biti upućna dva zakona vezana za ovu tematiku.

Čubrilović je rekao da je današnja rasprava bila konstruktivna, te da je problematika sagledana iz svih uglova.

Današnji sastanak sazvao je predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilovića, koji je i lider Demosa, a prisustvovali su mu i predsednik Srpske Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, predsednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.