Olimpijski stadion Fišt u Sočiju (©AFP)
Olimpijski stadion Fišt u Sočiju (©AFP)

Partizan može da odahne: Nižnji pokazao kako sa Sočijem, trijumfalan debi Keržakova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.07.21. | 20:13

Poraz potencijalnog rivala crno-belih u kvalifikacijama za Ligu konferencije

Nisu imali sreće fudbaleri Partizana kada ih je žreb spojio sa pobednikom duela između Sočija i Kešle u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Naravno, da bi do drugog kola stigli moraju da potvrde 1:0 iz Beograda u Slovačkoj protiv Dunajske Strede, a ako to uspeju sva je prilika da će sa Sočijem igrati u narednoj rundi (Rusi slavili sa 3:0 protiv tima iz Azerbejdžana u prvom meču). Iako je ruski tim sjajno otvorio sezonu na evrosceni, u domaćem prvenstvu je zakazao, pa je ostao bez bodova u duelu sa Nižnjim Novgorodom na zatvaranju prvog kola ruske Premijer lige - 0:1.

Ozbiljan je favorit bio Soči i na gostovanju, ali nije to uspeo da opravda. Nižnji je na trenerskom debiju Aleksandra Keržakova (drugi najbolji strelac u istoriji lige - 139 golova na 340 utakmica) u elitnom rangu uspeo da ga iznenadi i sezonu otvori sa tri boda. Potpuno neočekivano.

Izabrane vesti

Favorizovani Soči je bio bolji rival tokom većeg dela susreta, češće je i ozbiljnije pretio, ali to nije uspeo da materijalizuje. Sa druge strane fudbaleri Nižnjeg su iskoristili jednu od retkih prilika, što je na kraju bilo dovoljno za maksimalan učinak na startu šampionata.

Ponajbolji igrač Sočija Kristijan Noboa je imao dobru priliku da donese prednost gostima već u 17. minutu, ali je golman Artur Nigmatulin uspeo da ukroti njegov pokušaj iz slobodnog udarca. Samo 12 minuta kasnije Soči je imao još jednu dobru priliku, ali se ponovo istakao golman Nigmatulin, ovoga puta posle pokušaja glavom Dmitrija Vorobjeva.

Do odlaska na odmor nije bilo promena, a Nigmatulin je posle samo dva minuta igre u nastavku bio na novom ispitu i ponovo je bio sjajan. Odbranio je pokušaj Calagova sa ivice kaznenog prostora, lopta je išla u desne rašlje, ali odlični čuvar mreže Nižnjeg je ponovo bio na visini zadatka.

U 65. minutu je Maksim Barsov bio u novoj prilici, ali je bio neprecizan, a samo tri minuta kasnije stigla je Soči i kazna za silne promašaje i nerealizovane prilike. Timur Sulejmanov je poslao sjajan pas ka Igoru Gorbunovu, ovaj je bežao odbrani rivala, u poslednjem trenutku ga je jedan od defanzivaca gostujuće ekipe sustigao. Ipak, nije uspeo da ga spreči da se upiše u listu strelaca, sreća je pogledala Gorbunova i Nižnji, lopta je posle pokušaja rezerviste dobila čudnu putanju i prevarila golmana Sočija Zabolotnjia.

Odmah je odreagovao trener Sočija uvođenjem iskusnog Ivelina Popova, ali Nižnji se odlično branio. U poslednjim minutima dobra šansa za hrvatskog fudbalera Marka Dugandžića, tukao je glavom iz izgledne pozicije, ali je bio neprecizan. Odbranio se domaćin i sa tri boda otvorio novu sezonu u Premijer ligi.

Fudbalere Sočija sada čeka gostovanje u Azerbejdžanu, revanš protiv Kešle zakazan je za četvrtak.

PREMIJER LIGA RUSIJE - PRVO KOLO

Petak

Rostov – Dinamo Moskva 0:2 (0:2)

/Zakarjan 20, Tjukavin 33/

Subota

Himski - Zenit 1:3 (1:1)

/Kuharčuk 29 - Azmun 33, Erokin 72, Sutormin 76 pen/

Lokomotiva - Arsenal Tula 3:1 (0:1)

/Žamaletdinov 80, 86, Smolov 89 - Tkačev 22/

Rubin - Spartak 1:0 (0:0)

/Smošnikov 49/

Nedelja

Ural - Krasnodar 0:2 (0:0)

/Vilenja 62 i 85/

Krila Sovjetov - Ahmat 1:2 (0:2)

/Sarveli 49 - Utkin 6, Konate 20/

CSKA - Ufa 1:0 (0:0)

/Zabolotnji 61/

Ponedeljak

Nižnji Novgorod - Soči 1:0 (0:0)

/Gorbunov 69/

 ***kvote su podložne promenama



tagovi

SočiNižnji NovgorodPremijer liga RusijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara