ADM kupio Sojaprotein iz Bečeja

Kompanija ADM potpisala je danas kupoprodajni ugovor sa Viktorija grupom o preuzimanju njene firme Sojaprotein iz Bečeja.
ADM kupio Sojaprotein iz Bečeja
Foto: Pixabay
ADM je među vodećim svetskim kompanijama u prehrambenom sektoru i agrobiznisu, a završetak transakcije očekuje se po dobijanju odobrenja regulatornih tela, navodi se u saopštenju Sojaproteina.
 
Kako je istaknuto, veliko interesovanje stranih investitora u proteklom periodu, koje treba da rezultira dolaskom ADM u Bečej, usledilo je nakon novih investicija u proizvodnju Sojaproteina, odličnih poslovnih rezultata i plasmana na inostranim tržištima u poslednje dve godine.
 
Direktor operacija Viktorija grupe Stefan Babović je rekao da će proizvodi od srpske soje sada biti dostupni novim kupcima na svetskom tržištu, a kompanija će sa još bogatijom ponudom izaći na tržišta više od 60 zemalja u koje već godinama izvozi.
 
Kako se navodi, od osnivanja 1977. godine Sojaprotein prerađuje isključivo genetski nemodifikovanu soju, uzgajanu lokalno uz strogu kontrolu porekla i kvaliteta.
  • Ташоли

    26.07.2021 23:10
    Гениозно
    Продати сојару, то је исто као да продате рудник злата.
  • ...

    26.07.2021 18:36
    Malo ko zna ko je ADM, Archers Daniel Midland je jedna od najvecih svetskih agro kompanija. Inace, vecina proizvodnje je GMO. Mislim da su kupili Sojaprotein zbog evropske potraznje za non GMO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.