„Pravda za Stefana“ pozdravlja postupak protiv sudije: Prošlo je vreme ćutanja

Vesti 26. jul 202117:32 > 18:55 9 komentara
Protest Karaburma, Pravda za Stefana, Stefan, dečak, saobraćajna nesreća,
N1

Inicijativa "Pravda za Stefana!" pozdravila je pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti navedene sudije u slučaju puštanja Lazara Galića da se brani sa slobode, osumnjičenog za gaženje i nanošenje teških telesnih povreda Mihailu B. i njegovim maloletnim sinovima, od kojih poslednjem sa smrtnim ishodom.

„Ovime za sada prestaju razlozi za blokade i proteste, ali pozivamo građane da još jednom dođu večeras u 19 časova na Karaburmu, na mesto strašnog udesa, kako bismo odali počast tragično ubijenom Stefanu. Napominjemo, međutim, da ćemo pratiti proces protiv sudije Đerić, kao i istražni i krivični proces protiv osumnjičenog Galića, te ponovo i oštrije reagovati po potrebi“, navodi se u saopštenju inicijative.

Povezane vesti

Pozvali su Visoki savet sudstva i ostale relevantne institucije, da neizostavno i hitno preispitaju tačnost informacije, koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu, o tome da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od deset godina, a da ih je upoznao Galićev ujak Slaviša Milovanović, te da, ukoliko je ona tačna, najstrože moguće sankcionišu sudiju Đerić, koja se u tom slučaju nije izuzela iz postupka, iako je na to obavezivao zakon, naveli su u saopštenju.

„Prošlo je vreme ćutanja, žmurenja i prećutkivanja zarad ličnih interesa, a na štetu običnih ljudi – došlo je vreme delovanja i pravde za Stefana i sve nas“, zaključili su u saopštenju inicijative „Pravda za Stefana“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare