Beauty razgovor: Tamara Paunović nam je otkrila svoju rutinu nege

by | jul 26, 2021
Beauty razgovor sa Tamarom Paunović

Neodoljiva u četrdesetima, nekadašnji top-model, danas uspešna modna dizajnerka, Tamara Paunović smatra da su za zdrav i negovan izgled naophodni redovna hidratacija, san, vežbanje i pravilna ishrana. Šta nam sve otkriva beauty razgovor sa Tamarom Paunović?

Razgovarala: Nađa Jokić

Kako izgleda vaša jutarnja, a kako večerna rutina nege?

Ne razlikuju se mnogo i vrlo su jednostavne. Obavezno je čišćenje lica mlekom s kiseonikom, zatim sledi losion, pa hidratantna krema. Razlika je u tome što ujutru posle hidratantne kreme obavezno stavljam toniranu kremu sa zaštitnim faktorom 50. To je neophodno.

Sve su popularnije maske za lice, da li ih rado koristite?

Maske za lice na bazi kolagena su mi omiljene. Obožavam noćnu masku za lice, s kojom mogu da prespavam, a nedavno sam otkrila masku na bazi puževe sluzi kojom sam oduševljena.

Da li vam je važnije čisćenje lica ili hidratacija?

I jedno i drugo je važno. Pored kućne nege, pri kojoj stalno morate da pazite da redovno hidrirate kožu, veoma je bitan i san. Spavanje je od velikog značaja za naš organizam, pa samim tim i za kožu, kao i unošenje dovoljne količine vode. Stalna hidratacija, kao i zdrava ishrana, nephodne su za lep izgled kože.

Da li volite gel lak na noktima, ekstenzije u kosi i nadograđene trepavice?

Zimi volim diskretno namazane nokte, a leti najčešće koristim gel-lak, pre svega zbog dužine trajanja. Što se tiče ekstenzija u kosi i svilenih trepavica, privatno ih ne volim – smetaju mi, ali nemam ništa protiv toga.

Koji je vaš omiljeni stil šminkanja i bez kojih proizvoda ne možete?

Moj omiljeni make-up je prirodan. Proizvodi bez kojih ne mogu su tonirana krema, rumenilo, maskara i sjaj za usta. Ali za potrebe snimanja ili neke posebne prilike volim jaču sminku, a za to je zadužena moja Ceca. U tašni uvek imam balzam za usne brenda Nuxe.

Koliko je pravilna ishrana bitna kao osnov nege iznutra? Uzimate li suplemente?

Pravilna ishrana je veoma bitna. Genetika mi je dobra i nikad nisam bila na dijeti. Međutim, već godinama pazim šta jedem. Postala sam alergična na neke namernice – po savetu lekara izbacila sam gluten i mlečne proizvode. Trudim se da redovno treniram, a volim masaže, kako lica tako i tela. Pijem redovno suplemente zbog imuniteta.

Kako održavate liniju? Ishranom ili vežbama?

I ishrana i vežbe su važni, zbog zdravlja pre svega. Ali je pored svega najbitnije da sačuvamo zdrav razum u današnje vreme, i da – koliko možemo – razmišljamo pozitivno. Tajna dobrog i zdravog izgleda je u nama samima, u stanju našeg uma i energije koju imamo.

Beauty razgovor sa Tamarom Paunović: Tamarini kozmetički favoriti

Beauty razgovor sa Tamarom Paunović

Mleko za čišćenje: Biologique Recherche Lait Vip O2

Losion za lice: Biologique Recherche Lotion P50

Serum za lice: Nuxe Super Serum 10

Beauty razgovor sa Tamarom Paunović

Suvo ulje za telo: Nuxe Huile Prodigieuse

 

Pročitajte i… Šta nam je voditeljka Kristina Radenković otkrila u beauty razgovoru

Petar Đorđević